Aku Wanita Biasa

Aku urang Sarawak, tapi bukan urang Kuching..

Tentang Aku

Aku urang Sarawak tapi bukan urang Kuching...berjantinakan perempuan sejak dilahirkan..suka bloya..suka ngerepak..mun ko rs bes..joinla blog aku...sbb Aku Wanita Biasa yg suka berblog juak.

About Me

I'm a Sarawakian but does not originate from Kuching...a female since i was born..a talkative and loves to babble a lot..if u think u r det great..do join my blog..because i'm juz an Ordinary Woman, who also likes to blog.

My ugly duckling had turn to a beautiful white swan...

Mission for tonite is ACCOMPLISHED!!!
Finally i managed to edit my blog layout...again...after keep postponing it...
So..how is my new layout?..It's not too dark like my BLACK old template rite?...i cant decide what colour will satisfy my unreliable lust for blog template...so i choose dis WHITE polaroid instead of my favourite PURPLE(had i told u guys i loike purple?)...thumbs up to Adii Freelancer & Strategist!..thank you for designing this neat and friendly template...

Penjahat Kinek Tk Xda Tapok2 Agik!!

Warning: This entri adalah dlm bahasa ibunda aku. Read at your own interpretation...

Pagi tk tek aku tba2 nk nenga radio Hot.fm...slalunya aku nenga Era....pasya aku tuka angin gk blt ke Hot....ada cgek story y soh aku alu slow mbak keta wpun jam dh dkat nk kol 8....huhh..mungkin tak org ada dgr juak pg tek..ttg 2 org nemiak kenak kidnap skali dgn keta Honda Accord bapaknya...huh?...mesti byk kutukan dr urang bla nenga nk cmtuk...mesti urang nganok parent kdak tk nk?

"Ne mak bapak nya xpande ngintu anak...sapa nyuroh nandah anak tdo lm keta..dhla keta xdkunci..enjin gk idup..!"

Well..pg tek..Fafau & FBI tpon ngn bapak nemiak duak org tk tek...nk tauk cta sebenar since byk juak la urang nganok sbb plengos glak ngn mbiak...rupa2nya bpk nemiak duak org tk tek...berpangkat Mejar...keja kt negeri lain n blt bcuti ngagak dak anak bini...anak nya duak2 mpuan...sorg umo 17thn...sorg 6 thn...nk dijadikan cerita..cdak tk tek nk pegi sumwhere (aku xingat)...anaknya duak org ya tdo d blakang..bininya ada seblah...then, singgah ke kdei nk amik gmbr y dihantar utk dicuci b4 ya.....mula2.. si Mejar tk tek parking ng bna2 dkt kt dpn kdei gmbr ya....sbb ya nya xmatikan enjin...since TERLALU dkat and anak2 nya gk nyaman tdo...pas nya parking...na pun kuar....pasya bininya pn ikut kua juak...xsmpt gk nya duak kali tangga...nya nangga ketanya dh di reverse urang and dlm ketanya ada 3 org lelaki....then trus pecut ketanya mbak lari..serta ngn 2 org anaknya....

Dh nama askar tk ng xcepat panik...nya keluarkan duak2 hpnya...cgek nya dail 999 n pass kt tokey kdei gmbr soh tpn polis..cgek nya tpn no IPD kuala kangsar mun xslh aku...(sbb cdak area ya)....then..pasya nya trus send msg ngn suma org dlm phonebooknya pasal anaknya knk culik tek...keta polis pn datang segera juak.......then.....part seterusnya y blaku aku xtauk..sbb time tk aku dh smpi opis n punch in kol 7.55am...aku ada kelas kol 8 koh...huhuh...
tuklah duak beradik tek..tgh2 ya mak cdak.

And tonite aku pn google up carik kesudahan cta cdak tk tek....ahernya anak2 nya selamat....tp penjahat2 ya xdpt ditangkap....dlm jahat2 penjahat ya...ada ckit juak baitnya....ditinggalnya cdak duak beradik tk tek kt cgek tpt..kira2 20km dr tpt keta ya dihijack...sempat gk penjahat ya brik RM10, torchlight & kunci rumah ngn cdak duak beradik tk tek....

Yalah si kakak ya mdh...nya smpt nenga penjahat sorg ya madah:

"Kesian..jgn tinggalkan cdak jaoh glk.."

Huhh...nasib baitla dak penjahat ya bait 'ckit'.....keta Accord si Mejar tk tek pn dh ditemu juak kt Rantau Panjang Kelantan...jaoh juak ya....huhu..kali cdak nk pegi Kelantan kali...xda duit...yalah minjam keta mahal juak...hmmmm....

Aku pande pilu indah pg tek time driving nenga si Mejar ya bercrita...aku gk rs cemas n nebes nenga nk cmya...Soooo...pengajarannya....jangan tinggalkan keta yg masih hidup cmya jk wpun ada urang di dalam...mun nk kuar...kunci bna2 keta bh....ingat ckit ehhh...hmmmm.....penjahat kinek tk ng daring...xda mlh jaik tapok2 gk kinek tk...ng terang2 dpn mata....dunia...ohh..dunia....

Bila Pengajar Berbicara....

Salammmmmmmmm Dunia....ohhh...sudah lama aku xmenjengah ke blog sendiri disebabkan ke busy- an tahap Bankai (pengaruh kartun Bleach).....hujung minggu pon aku xsempat ON laptop tauu...byk btol aktiviti y plu dikejar...ish..ish..ish...smpi kt rumah mmg trus flat titiwangsa....nk mkn pon rs xlarat..huh..tp, hari ni..aku gagahkn diri utk masukkan entri pd blog Aku Wanita Biasa ni...sblm tu..aku nk korang bc ckit sedutan kehidupan aku hr ni ketika di dlm bilik kuliah....


Aku: "Ok..today i'll conduct my lecture in English...is it ok class?"
Student: "Yesss..."
Aku:"So, we'll continue our topic last week about algorithm which focus more on operators....so anyone know what is operators in programming?"
Student: "Noooooo.."
Aku: "Ok..nvrmind...Actually all of you already used the operators in the programming practical previously..but i dun think all of you realize det things are called operators..there are few examples of programming operators i n C++ ........................................bla..bla..bla.....anyone cn gv me one example of these operators based on my explanation?"
Student: "Nooooo...."
Aku: "No?But do you understand what are these operators?"
Student: "Yesssss..."

Dan kuliah itu berakhir dengan kuiz selepas 1 jam...selepas satu jam...aku menyedari sesuatu........rupa-rupanya sepanjang aku bg lecture...jawapan yg aku dpt hanyalah "Yes"...dan "No" sahaja..........huhuhuh...aku rs nk gelak pon ada...rs nk nangis pon ada.....kuiz yg senang pon ramai y bole jwp (kuiz padankan operator jee, sbb aku consider nk bg lec dlm BI la tuu)..mcm mana ni tuan-tuan dan puan-puan?...Hari ni aku saja je nk wat ujilari penggunaan P&P fully dlm bahasa inggeris...yee laaaa...nnti bos kpd bos kpd bos dan bos kpd bos lagi xcaye kt kiteorg....




Bos besar: "Asyik2 pensyarah guna alasan yg sama...xbolh ngaja dlm BI sbb takut budak xpaham...buat dulu dan tgk hasilnya..baru tau budak paham ke x"

Hahhhh..aku dh buat dh...mmg xbole jalan punyeee....klu nk bg jln jugak...mmg budak2 akan catch up lmbt glerr...kesian dgn budak2 ni...dhla derang ni masuk blaja sbb mereka mmg kurg ckit dlm study...dipaksa pulak dgr lecture dlm Inggeris...aku hanya risaukan budak2 nnti xminat trus nk stadi bla tlalu byk die xphm...hmmmm...alahai....diorang ni dlm stadi mmg kurang terer..tp korang2 pemegang ijazah kt luar tu xkn dpt menang klu lawan secara hands on..kerja praktikal...mmg baik punyeeeee dr fresh degree holder...

Hmmm...aku stopkn entri smpi cni dululah...perut ni penoh btol sbb bukak puasa dgn NASI AYAM PENYET td...pastu..aku teguk lg 2 tin Coca-Cola....huhh..xlm lg..bole jd beruang koala...hari ni mmg penat glerrrrr.....bos2 aku mmg murah hati bg keje utk disiapkan hari ni jugak wpun kelas aku hanya gap selang satu jam...penat aku bkejaran......skrg ni...aku nk lepas penat smbil membelek katalog Tupperware promosi "Spirit of Ramadhan"...uihhh...byk bes2 ni...ok..caucincau dulu.....salam hormat dari Aku Wanita Biasa....

Perfect partner untuk aku?

"Eii..ompuan ya kacak ada jk..tp urang laki ya xkacak alu..ng xngenak laaaa.."
"Eii, the lady is a beauty...but the guy is terribly not hensem...rili dun match laaa..."

Hmmmm....mcm pnh dgr kn dialog kt atas?...tp di mana ya?...aku hrp translation y aku berikan tu edible utk dipahami..hehehe...well...dialog kt atas tu mmg merupakan dialog y plg glemer apabila berckp ttg satu2 pasangan....kdg2..kita hairan bagaimana si polan..bole berchenta dgn si fulan.....sedangkan si polan tu...tgk kaler kulit jee dh xmatching..blom lg tgk rupa paras...aiseyyyyyy...kijam kn dunia ni?...bkn takat kaler kulit je...lebar bdn pon dh mmg nmpk sgt xpadan....TETAPI....pernah ke korang pkir...KENAPA korang bersama dgn pasangan korang skrg ni?....rs2nya...kwn korang mmg support habis gler ke korang bersama dgn other half y skrg ni?...Hmmm...pada pendapat aku...dlm sepuloh kwn2 korang tu..mesti ada sorg dua y xbkenan korang berkapel dgn partner korg skrg nih.....
heidi klum y hepi dgn hubbynya, Seal----------->

Kalau ditanya pendapat aku....aku ok je dgn sapa2 pon partner korang tu...SEBAB?...sbb korang dh bsar...dh tahu mana hitam putih kehidupan...andai satu hari korang terluka kerana pilihan korang sekarang ni...aku msh setia menyokong korang dr blkg...aku akn bgtau korang... "itulah pengalaman yg mendewasakn.."

"Padan muka...dolok maok glk ngn lelaki ya...cerik asa dimain lelaki ya...maka dh tauk org laki ya playboy dolok...saja ngnta drik!"
"Serve her right...last time she rili worship det guy...now d guy toying wit her...she oredi knew last time d guy is a playboy...but still she want him!"

Well...ini pon salah satu ayat stigmata y sering dilempar kepada sesorang y gagal dlm satu2 hubungan....aku kesian dgn korg yg ada kwn y guna ayat ni blkg korang...bg aku...itu bkn kwn sbna...cuma sorg kenalan y hanya kenal anda secara luaran shj....definisi kwn bgku msh lg tradisional.....KAWAN adalah DIA ADA ketika kau KETAWA dan DIA ADA ketika kau MENANGIS........jd utk 'kwn' korang y pnh guna ayat stigmata tu...tolonglaa sdar...korang xde hak nk menilai kehidupan org lain...pecayelaa dlm hidup ni ada ketentuan y Tuhan dh susun utk kita..God owes give us d best...


"Mun ko dgn si X ya...ng xstujulah...better ko dgn si Y ya...dhla kacak, kaka bgs...bla bla bla...."
"If u wan 2 b wit X, rili disagree..its better u choose Y...he's handsome,soft spoken...bla bla bla..."

Another discouraging advise frm sumone we called fren....hmmm...sumtimes aku wonder mcm mana kwn korg lbh tau ttg perwatakan PERIBADI seseorang y sesuai n padan dgn perwatakan korang...kwn korg xterpikir ke kemungkinan 'PERANGAI SEBENAR" xsama dgn perangai y sedia ada...kwn korg bole tau ke org yg die nk kenenkan utk korg tu bkn bapok ayam?kaki pukul?kaki sumpah?pemalas?Tidak kn?...kwn korg xkn tau...and korg pon xkn tau ttg pasangan sbna korang jugak kn?...so, msg2 ada risiko...tepuk hati, tanya akal....
A perfect couple?Wujud ke?

Kenapa aku buat entri pasal benda kt atas ni?...aku pon xtau...heheh..tba2 pop up je lm kepala aku y senget ni...hmmm...ape pun...pada pendapat peribadi aku..kalau btol pasangan pilihan rakan kita tu org yg terbukti keburukannya....jgnla menasihati rakan dgn emosi...kerana rakan kita tu mmg tengah dipengaruhi oleh emosi jugak..ape pun nasihat y kta beri time tgh emo tu mmg xkn mkn saman punya...btol x?...mesti jwpnnya akan cuba menyanggah segala rasional y kta try nasihatkn...kalau Tuhan nk bukak hatinya utk dgr nasihat kita...mmg hatinya akan terbukak jugak...xkira cepat atau lambat...hatinya akan terbukak jugak klu kita nasihat dgn berhemah kn?...bkn dgn kutukan......

Oklah..pjg nyeeeeeee story aku hr ni...aku berhenti dulu...xsabar nk bukak puasa ni (ehh..rsnya last wik pon aku posa kn?)...anyway...daaaaaaaaa...salam hormat dr Aku Wanita Biasa...

WOMEN drivers are STUPID?!!

Warning:
This entry may contains illogical facts that might irritate some people. Please read this post at your own risk.The blogger will not be responsible for any heart feeling after reading this entry.TQ!


Before this i'd posted bout how ignorant women bout their car....but tonite i want to type an entry bout WOMEN & THEIR DRIVING STYLE...this post is a fair warning to men out there who always underestimate WOMEN DRIVERS....You MEN may think women are stupid+daft especially when handling a moving machine..but You MEN might not know what those Women are thinking when they're on road with their ride....Here are some important things to share with male drivers.


  1. NEVER tail a car with a woman as the driver though u think they drive tooo slow.Male drivers should understand what the sign means but female drivers might juz ignore what ur doing. Either they juz didnt get it or they juz want to PISS YOU OFF, they'll still drive slowly.So breath evenly and juz look for the chance to overtake,they will let you..Otherwise, you'll juz gain 10 years older being angry with the female drivers.

  2. NEVER TRUST female drivers when they want to drive out from a junction. Though the road seems clear and You MEN think its safe to follow...but please be aware det female drivers ALWAYS GIVE HER SECOND THOUGHT...they might suddenly stop and look left and right for the veryyyyy lasttt time....if you bumped to her car...you MEN still need to pay since we're still using the universal rule..YOU HIT,YOU PAY laaaaa...

  3. Men SHOULD BE AFRAID when a female drivers are behind their cars.WHY?..because womens' vision is not what in front of them but what are the things in front of their front...So if You MEN think bout braking last mins...please ensure that the female drivers behind you have time to realise that u r braking. Otherwise, your car might get a 'back injury' and though the female drivers still need to pay for the damage, you shud oredi know how a scratched car broke your heart.It will take time to 'refurnish' the car man!

  4. NEVER THINK that a female drivers are too chicken when driving.Even if they are afraid of cars on road..dont be too ignorant to realise that.So what if they're afraid?Do you want to drive for them?You shud feel a lil bit of respect for them because they drive for their own.Maybe there is NO MEN in their house that can be relied sending&fetching them from one place to another.Women dont enjoy driving det much!

  5. Lastly but not least, if you do find a female drivers who are really dangerous, please..please stay far from them.Det mean, THEY ARE REALLY2 DANGEROUS!they wont care either you or them might encounter a dangerous situation.Women can be very NOTORIOUS when they are too stresses and angry. "You Jump?I JUMP!"
I hope my post give You MEN and We WOMEN realise what harm can be caused by a different gender who is driving on the same road. Please have give and take and all of us can have a safe journey anywhere we're heading to.With this, i thank you, for reading.


Itu Menteli Bikin Wa Munya Hati Sakit Woo!



Hati Wanita Biasa manyak sakit hali ini...hali ini itu menteli umum harga balang suma mau naik munya...apa mcm mau idup?..
talak bole makan sedap2 lg..

wa susa ati manyak munya...itu luit mana mau cali lagi?...itu wanita biasa haa..suda talak ada duit mau bayar itu ini...harga minyak naik..gas naik..itu lula pn mau naik...rm0.05 nmpk talak manyak..tp itu manyak wooo....talak ada hati mau muat enteli mlm ini...mau titon sajak..haiyaaaaaaa..menci sm itu olang..manyak menci munya..menci..menci..menci..wa balom kawen lali...harga balang suda naik manyak...isk..iskk..iskk....
naik keleta ini talak bole salalu munya..haiyaa!

Kalau akses internet tiada..semuanya tiada....

Fuhhhh..setelah 2 hari berturut2 aku mengCIDOSkan diri ini...ahernya AKU WANITA BIASA kembali...sooo penat tauu..walaupu tidak memerlukan kudrat fizikal...ttp aku memerlukan kudrat mental utk mengharungi laman web CIDOS itu selama 2 hari..oohh..lupa nk bgtau...CIDOS ni nama penuh y bapaknya bagi ialah Curriculum Information Document Online System....lalu aku pn dikursuskan utk menggunakan online sistem ini supaya bole ajar org lain pulak....CIDOS ni fungsinya utk memudahkan student & lec berinteraksi guna online system tanpa mengira masa dn tempat..asalkan ada keperluan...dgn syarat..mesti ada akses ke internet..kalau xde..mmg xbole jalaaannn...ohh..lupa nk bgtau...gmbr tu...cth paparan CIDOS aku....xsiap pon lg..hehe..

Oklaaa...nak dipendekkan cerita..pada pendapat aku...CIDOS ni ada pros & cons...

PROS:
1. Senang nk bagi quiz/assignment/test dgn student pd satu2 ms y ditetapkan..
2. Senang nk semak sbb bole semak online trus n markah pun kuar siap2 dgn analisis skali...xpyh nk pening calculate BLOOM
3.Paparan yg lebih menarik & xmembosankan compare dgn dudok kt kelas..
4.Jimat penggunaan kertas sbb bole simpan sume dlm CIDOS.
5.Byk aplikasi yg bole dibuat dlm CIDOS cthnya survey online(utk y tgh wat research,ni useful!)

well, itu je stakat ni y aku bole pkir pros ttg CIDOS ni...utk cons die plak..

CONS:
1. Setiap org WAJIB ada akses ke internet(part ni y sshnya..phm2 je laa)
2.Kalau dpt akses internet pn, kemungkinan system down adalah 50-50(xbole anggap server sentiasa ok tau)
3.Pensyarah yg agak di ambang sore mungkin mghadapi masalah utk bermain dgn CIDOS no sbb klu nk buat interface cantik, kene tau copy paste HTML code..and klu xnk buat interface cntik pn, step utk upload n buat certain apps agak pjg n mengelirukan bg y xbiasa.
4.Kadang2 CIDOS ni beri error y kurang masuk akal (biasala klu software n hardware)..

sample paparan kuiz---->

Hmmm...aku dh abis idea utk cons si CIDOS ni...mayb sbb aku dh familiar dgn CIDOS....and aku pasti akan gunakan CIDOS ni terutamanya dlm buat borang keberkesanan latihan..hehe..snang...xpyh kira satu2...CIDOS ni bole tlg wat analisis skali...heheh...
Jam dh lbh pukol sepulok nmpknya...aku nk bgoleng dh ni...plus...nk koling2 my boo yg jauh di mata dkat di hati itew...mesti tgh lenguh badan ntam g joging tek...urat kaki aku ni pn terasa sakit kesan senamrobik y begitu extravaganz ptg tek...heheheh...oklah...going 2 stop rite now...daaaaa....

Terapi Medan Elektrik...

"Jgn riso, empire tk xsm mcm d rmh kita...tk hanya 0.0025A, di rmh kita makei 250A...";
("dun wori, the empire is not d same with our house, it's only 0.0025A, we're using 250A at home..";)

Makkkk!!..aku rs nk bgolek n tolong betolkan je utk budak pempuan tu...tp xsmpi ati sbb aku tau bkn salah die...aku slhkan MANAGER tpt die bkeje tu...ntah mana managenya..serah bulat2 dgn pekerjanya y mungkin br habis SPM..ataupun y xdpt keje kt tpt lain...
Hmm..apa y aku bising2 kt ngerepak (merepek) kt atas tu?...actually semalam aku pegi ujilari rawatan terapi medan elektrik kt Matang...huhh?Kt Matang?..adaka?...haaa...aku pon xcayak at first...sbb tu aku pegi meng edisiasat kesahihan tempat terapi elektrik tk tek....and ternyata tempat itu wujud and sukar dipercayai tpt itew turut dipenuhi oleh bermacam2 manusia y membawa penyakit utk diubati...
Terapi medan elektik ni sbnanya guna 9000V 0.0025A utk rawatan...Apa y dilakukan adalah mengalirkan secara parallel (mengikut teori aku) voltan ini ke pad kaki (lapik kaki) dan arus akan bergerak dlm pembuluh darah bdn kita mengikut frequency tertentu...kalau dilihat pd mata kasar..mmg xda papa y blaku..ttp utk meyakinkan pelanggan bahawa mmg ada sesuatu berlaku....kita akan disuruh utk memegang batang lampu pendarflour and lampu itu akan menyala mengikut kesihatan badan kita...well, part ni la yg bes...mcm magik tgk kecerahan lampu mengikut bdn sseorg...dn ternyata...lampu y dipegang oleh sorang makcik tu lbh cerah dr lampu y aku pegang(dia dh buat rawatan lbh dr 7x)...nmpk sgt aku punya pembuluh darah byk tersumbat...sbb tu arus xjln dgn baik..hehehe...
And bg mensahihkan lg y elektrik tu wujud dlm badan....kitaorg disuroh menyentuh satu kadbod....bila sentuh je kadbod tu...kadbod pn bergetar pd satu frequency y tetap...(i will hv 2 admit y aku xcited tgk aksi2 ni..heheh)...dan yg paling bessss skali...budak perempuan y ditugaskan utk menerangkan kepada kami y br pertama kali mencuba ni...ambil sehelai daun dn sentuh kulit tgn...SPARKKKK!!!...yuppp..ada spark of charge kt tgn aku...and a lil bit of electric shock....huhuh..ya bok knk karan....
Menurut budak perempuan tu, rawatan elektrik ni boleh membantu utk mebuang segala mendakan y tak perlu dlm salur darah...sbb bla kita mkn...cthnya seafood..mungkin ada pasir y xkeluar lg dr salur darah..and utk lemak2 y ada dlm pembuluh darah...punnn bole dibuang...kesannya akan ketara selesai 7x rawatan...tp dlm ms rawatan tu...effect y plg ketara mungkin anda akan mengantuk ataupun sgt2 haus...sbb aku difahamkan...30mins rawatan elektrik tu adalah bersamaan 3jam membuat senaman!!...and siyesly aku ngantok giler babeng lps knk karan marek..hehehe...haus pn teramat sgt2...aku rs mcm dh byk air y aku minum tp still rs sgt2 haus....
After 30mins terapi elektrik...aku saja2 soh diorang timbang berat aku...nk tau brapa umor fisiologi aku(umor badan compared dgn umor sbna).....huhhh!!!...39TAHUN!!!!...dgn peratus lebihan lemak di badan 33.3%..aku telah dikategorikan dlm LEBIH BERAT....huhuhuhuh....terasa patah hati ini tau...tp xpe......at lis aku tau....n aku akn usahakan utk samakan umo fisiologi aku sm dgn umo sbna....utk org y umo fisiologinya lbh rendah dr umo sbna tu jgn lawa glak (kata org swk, lawa = sombong)....nnti umor bdn 18thn...tp xlarat nk catch up pulak dgn bdn sendiri pon ssh jugak kaannnnn?...hehehe...

Nak caya xnk caya...aku pon ssh nk ckp...tp, ada sorg makcik tu bgtau...mmg ada kesan positif pd sirinya...and ada gak kes..dr berkerusi roda, sudah bole menggunakan tongkat utk berjalan....jadi?...nk percaya atau tak?...terpulang pd masing2....tepuk dada..tanya selera....and tanya poket...hehe...

Pada pendapat aku...benda terapi tu y mmg bgs...tp y mengewas weskn (meragukan) aku ialah kenapa tuan punya tempat tu serahkan bulat2 kepada pekerja2 die y muda2 n boleh aku katakan..xtau apa pn y dia ckp...cthnya...arus smpi 250A...mana ada rmh pakai 250A...apa y budak2 pekerja tu buat hanyalah bc carta2 y dh siap ditampal kt dpn n atas white board dlm bilik terapi tu...ms budak tu xplen...aku rs nk tanye je mana tuan punya kedai tu..adakah die mpunyai lesen utk buat rawatan mcm tu?mana tpt die amik lesen?apa ciri keselamatan?Sepatutnya penerangan diberikan sebelum rawatan bermula..n bukan KETIKA rawatan telah bermula..customer ada right utk tau side effect tau!n byk lg persoalan y aku nk tauuu...tp...aku mls nk hentam budak tu...kesian tgk die mencuba bersungguh2 utk xplen dgn customer..n aku tau..bercakap di hadapan audiens y berbagai umor n gelagat itu tidak mudah...and aku respek budak2 kt situ sbb berani mencuba utk bercakap dpn khalayak ramai...cuma, aku hrp..diorang buat improvement lg utk menyakinkan customer2 spt aku..heheh...

Satu Bulan Lagi!!!

Hmmmm...ISNIN pn tiba lagi...last week aku soksek ttg betapa aparnya aku sbb kelas yg back 2 back...ISNIN ni Alhamdulillah...aku boleh bertahan walaupun ada terasa kelaparan itew..heheh...sbb aku PUASA laaa hr tk...aok (ya..)...aku yakin..wanita biasa diluar sana pun mengejar masa utk mengganti puasa sblm menjelangnya Ramadhan....oh yaa..lupa aku nk bgtau...hari dh 30 REJAB 1431H....Esok dh 1 Syaaban....so....kita wanita biasa ada HANYA SATU BULAN lg utk puasa lari berganti2...heheh..(jgn ikut mcm aku lmbt gnti puasa)..
Tapi...aku lmbt ganti bknnya saja2 tau...aku ni pengidap GASTRIK kehormat...ataupun dlm istilah perubatannya...Penyakit Peptik Ulser.....


"habis?...cmnelh nk posa dlm bln posa mun gastrik?..."
("So?...how ur gonna fast if got gastric?..")

Ilek lok pokkk..alu nk manas (Rilek la brader..trus nk mrh plak)...haaaa...sbb tuu la aku ganti posa last2 minit...sbb aku nk latih asid penghadaman dlm perut aku ni pd time nk bukak posa jk...sbb faktor utama gastrik blaku adalah hasil rembesan asid utk menghadam yg telah di setkan oleh perut kita secara otomatik pd waktu brekpes...lunch..n tea time...so...sbb tu lh kalau kita skip mkn (pengidap gastrik)....mesti terasa pedih hulu hati laa...rs nk muntah laa...itu semua disebabkan asid2 y dh dirembeskn dlm perut kita...

Kalau setakat skali dua xpe lg gastrik tu menyerang..cuba imagin kalau hampir setiap hari kita berlapar n skip ms mkn y spatutnya kita mkn?......y jd mangsa adalah dinding perut kita la makcik2 sekalian..ehhh..wanita2 sekalian...lbh trok..gastrik ni ada kuman2 y blh melemahkn dinding perut (Helicobacter pylori)sekaligus merosakkan dinding perut.....aiseyy..mcm bunyi naik helikopter xpyh naik lori plak...hahahahahahahaha...

Oklah..itu shj dr Aku Wanita Biasa hari ni...nnti aku soksek byk sgt..tebik posa aku (cacat puasa)....hehe..bg y blom mengganti puasa...jomlaaa kita beramai2 berpuasa...y sudah mengganti...Alhamdulillah dn Tahniah kpd anda...jeles ku ehhh....aku ada beberapa hari lg...esok dh nk kursus lg...borink btol..nway..Selamat Bersungkei (buka puasa) utk aku.....oo yeahhhhh...wslm...


Nota kaki:
Aku plan nk try g SugarBun skali lg sbb last wik mmg xberjaya pegi SugarBun...adakah aku akan berjaya...?..dlm kepala aku terimagin..Sambal Eco Fish + Rice...

Ruang Pojok Seorang Pengajar


Se early2 morning aku dh surf checking my outlook......ohhh.TIDAK..aku ada kursus nx wik..2 hari...bosannyeeerrrr..mungkin kalau org y keje selain jd lecturer loike sgt klu di soh g kursus...tp bukan KAMI pensyarah..terutamanya...kursus ms msh mengajar...bila berkursus..maksudnya..kelas ditangguh..bila ditangguh..MESTI diganti utk cukupkn credit hrs..kalau xcukup..KENA BUAT gak sumting utk cukupkan credit hrs itew...

Ya..ya..aku tau..Student mmg suka klu part lecturer xde ni...

"Xpayah ganti pon xpa Cik!Lak kmk org blaja sdiri!"

Ambooiii..bestnyaaaa kalau bole xpkir ttg cmne nk cukupkn credit hrs...tak org student tauk x?...mun credit rs xcukup..det mean course tak org ya xdikira qualified n quality...lak xpasal2..xdiiktiraf MQA...ingat kita org y mengajar tk sukeee nk buat penggantian kelas?...mek org pon ada life juak..ada lbh byk gk keja lain menunggu kt opis..n plg menyakitkn hati lak..mengajar student tk mungkin hanya 5% jk utk sapa2 nk nait pangkat...huhhh..aku dpt rasakan..mmg 20thn bok aku nk nait pangkat kali..sbb aku hanya suka mengajar compared to other kerja perkeranian di opis ya...

yes..yes...i know slalunya hanya dgr cikgu cikgi yg komplen ttg kerja2 perkeranian y mengganggu tugasan mengajar...tetapi..pengajar tetap seharusnya tugasnya mengajar sebagai perkara utama.Tolonglaaa jgn bandingkan tugas mengajar dgn kerja2 y lain..cthnya jd penjawat awam spt pegawai itu,pegawai ini..KENAPA?...sbb klu korang nk comparekan tugas PENGAJAR dgn pekerjaan lain, samalah mcm korang bandingkan tugas DOKTOR dgn kerja spt lawyer..masing2 sbnanya ada keutamaan tugasan y sepatutnya diberi tumpuan y lebih...btol x?..kalau keja sbg DOKTOR lbh kpd perkeranian sehingga pesakit melambak2 di ambang maut menunggu rawatan..Siapa yg akan disalahkan?..Doktor juak salah kata kita nk?...

Senjata y selalu digunakan utk org lain counter attack para pengajar sekrg y byk mengeluh di ruang2 pojok ialah TIDAK IKHLAS..dn pengajar sekarang tidak lagi dianggap bagaikan LILIN YANG MEMBAKAR DIRI...tp bg aku..ini bkn soal keikhlasan..tp soal keadilan..adil bermaksud meletakkan sesuatu pada haknya..bila tiada keadilan..itu dipanggil ZALIM..menzalimi diri itu pn berdosa jugak..jika dibanding pengajar dulu & sekarang....dulu kalau guru komplen dgn ibu bapa ttg anak2 mereka..anak2 akn kena bila blk rmh..sekarang?guru komplen atau jentik anak..surat saman berjuta trus sampai dr ibu bapa..dulu2 mana ada kokurikulum...mana ada komputer..mana ada pakaian uniform..yg ada...sebilah rotan utk MENDISPLINKAN anak bangsa dan ILMU utk menjadi anak y berguna & berjaya....ttp zaman dh berubah..mengajar bkn lg dijadikan kayu ukur utama utk menilai seorang pengajar...sedih kn?...


Setuju x mun aku suggest..DOKTOR sepatutnya hanya beri tumpuan kpd pesakit shj sementara tugas2 ofis yg selayaknya dipolah org y mmg berkelulusan utk bertugas keja2 pejabat? Aku rs mesti ada y setuju..Let me set my point first..

Bila keja2 opis ya diambil alih mmg oleh y bkelulusan y bkaitan, mmg lbh byk peluang pkerjaan dpt dibukak utk graduan2 y bkn bkelulusan sains tulen kn?..Bila ruang pkerjaan ya dibukak, baruklh kta dpt memartabatkn setiap post yg ada di sesuatu tpt keja ya...walaupun hanya jd cleaner pejabat..tp mun di ambil alih org y mmg pro dlm tugasan cleaning...blh x tak org imagine d outcomehasil kepakaran bidang msg2..Kualiti mesti baik punya...

Perasan x senario di Malaysia tk, even Engineer pon jadi tukang kira gaji pekerja?Cikgu jd guru data,pensyarah jd pegawai aset dn byk lgklh senario y aku rs tidak patut dlm bidang pkerjaan..Aku y sbg pengajar kdg2 rs kecewa sbb xpt glk tlg student utk achieve utk jd apa y cdak mk (i mean the good ambition laaa)..Aku slalu bgtau dgn student aku...

"Even awk jd tukang sapu pn...jadilah y terbaik antara y terbaik..jgn stakat jd tukang sapu jk, tp jadilah bos tukang sapu satu hr klak,"

Tapi..hmmmm...cmnelah nk brik peluang dgn org2 y menganggur tp ada kelulusan mun semua tugas y sepatutnya jd pengkhususan cdak di conquer oleh org y bkelayakan dr bidang kejuruteraan, pendidikan ataupun bidang profesional y lain?...bak kata urang Sarawak.."Mpunlaaa ko suma sia!"

Ini mungkin imaginasi aku sorg..tp aku mengimpikan sebuah organisasi yg adil dr hak tugasannya...


Pengajar -->tumpukan mengajar & buat dokumen berkaitan P&P shj terutamanya nota2,latihan2,pembangunan insan bkn berorientasikan peperiksaan.Aktiviti2 berkualiti utk pelajar spt motivasi,kem2 kecemerlangan..(yang ni buat paper work sdiri tau!)

Jawatan 1X -->Urusan aset, infrastruktur pejabat & tpt kuliah supaya lbh kondusif,keselamatan dl pej & bilik kuliah

Jawatan 2x -->check networking dlm satu pejabat supaya lbh tip top, urusan back up segala data pelajar/exam y sentiasa bertambah, bg mengurangkan penggunaan fail y menyesakkan pejabat..tunggu berthn2 brk dpt dilupus.kalau sistem suma tip top, xrisau dgn kehilangan data..pegawai data sudah tip top.

Jawatan 3x (SETIAUSAHA y bkn dr kalangan pengajar) -->Part ni y plg penting, tolonglaaa bg tugas2 SU ni kt org y layak..apalh gunanya institut pengajian tinggi keluarkan graduan pengurusan pejabat kalau xdberi keja?Ingat keja SU sng ka?..hanya mereka y blaja jd SU shj y layak berkata2 ttg tugas SU.

Haaa..y kt atas tu impian aku..xslh bermimpi..sekarang ini..semua tugas2 di atas dibebankan kpd pengajar..tp, dlm impian aku klu korg tgk..dlm satu2 jabatan..sudah ada 3 post y blh diperkenalkn...blum lg campur dgn pembantunya lagi?..Sudah ada berapa kerja kosong y boleh kita sediakan utk rakyat Malaysia ni?..

Tetapi..itu hanya imaginasi aku sorg jk...tiada niat utk menyalahkn org lain...Faktor UTAMA y mungkin memustahilkan imaginasi aku ini adalah KEWANGAN..ada duit ka nk byr semua keja2 kosong diatas?Banyak faktor lain terutamanya kewangan blh membantutkn planning2 sesebuah negara..blum gk campor org y rakus utk berkuasa..xpduli dgn nasib anak bangsa negara...asal impian utk berkuasa berjaya.

Mungkin...pada suatu hari kelak..ketika negara kita sudah mencapai taraf negara maju&berpendapatan tinggi...dan mungkin saat itu..aku sudah tlalu jauh dimamah usia dn hanya mampu berkata...

"Untungnya tak org kinek tk...kmk org dolok...................................."

Tuala Wanita?ohhh..TIDAKK!!

P: "Tlg beli kn sy tuala wanita jenama XXX bole x?emergency sgt ni.Beli yg Maxi Wings."
(Berlarilah si lelaki ke kedai y plg dkat n plg tersorok utk bli tuala wanita..zaaassssssss...mmg cepat gler beb)
L: "Ni die benda y awk soh bli."
P:"Ini xde WING!..sy guna yg ada WING!"
(si lelaki itew pon blurrrr...dlm hatinya berkata.."sama je sume bende tu..nk wing plak...chicken wing aku tau laaa....")

Salam Selasa.....

Mungkin anda pernah mengalami situasi yg sm ataupun hampir serupa dgn situasi di atas...mungkin bg sesetengah lelaki...ada yg sudah terbuka utk mengenali 'teman baik wanita' itu...tp ada juga y beranggapan..benda itu adalah sacred n hanya wanita shj y haruss tahu dan amat memalukan sekiranya sang lelaki turut sama2 menemani utk membeli tuala wanita ini...(xkurang juga ada y jijik!)...Oleh itu...aku teramatlh sgt ingin berkongsi dgn my fellow readers ttg TUALA WANITA ini bagi membetulkan beberapa fahaman kaum Adam ttg TEMAN BAIK WANITA ini...
Berikut adalah beberapa soalan y dianggap senang bg wanita biasa seperti aku tetapi jawapan yg mengharu birukan akan diperolehi dari kaum Adam:

1. Tahukah anda tuala wanita mempunyai byk saiz?
P: Ya! Tuala wanita ada byk saiz. Ada saiz Slim, Maxi, Long, Maxi Long, Slim Long, Overnight, Extra Maxi Overnight...
L: Tak tahu...

2. Tahukah anda tuala wanita dipecahkan kepada dua jenis?
P: Ya. Ada wing dan xde wing (sayap dan xbersayap)
L: Huhhh?!!Sayap?..nak terbang ke?

3. Tahukah anda kenapa jenis bersayap dicipta?
P: Sbb wanita yg aktif selalu mengalami kebocoran di sebelah menyebelah sisi panty apabila duduk,kemudian bergerak dan bergerak lagi...
L: Utk terbang..oo yeaahhh..

4.Tahukah anda terdapat dua jenis lapik y digunakan utk menghalang kebocoran pada tuala wanita?
P: Ya. Ada jenis kapas dan jenis gel. Penggunaan bergantung dgn pengguna sendiri. Kalau guna yg jenis kapas, senang cuci sblm dibuang ttp bila 'pengaliran tenat', kapas jd terlalu kembang dan rs tidak selesa. Jenis gel pulak, ssh ckit nk cuci melainkan di'flush' trus (ni salu buat toilet block!) ttp kalau time 'pengaliran tenat', xterasa sgt...
L: ....xtau.

5.Adakah Panty Liner = Tuala Wanita?
P: Tidak, panty liner saiznya sgt2 kcil dn hanya digunakan ketika di hujung2 period (sbb 'pengaliran' tdk tenat hingga blh menyebabkn kebocoran) atau diguna utk kebersihan bhgn privasi wanita shj.
L: Sama shj.

6.Nyatakan 4 jenama tuala wanita yg anda tahu dan apa beza kesemuanya?
P: Kotex, Stayfree, Laurier,Whisper, Libresse...bezanya mcm beli baju yg ada jenama Nike,Adidas, Puma...heheheheeee....rs selesa y mana satu..beli y tuu lh...
L: Kotex, sbb tu y salu kuar iklan....bezanya?...ntahhh...

7. Adakah anda segan utk membeli tuala wanita di tempat y terbuka?
P: Kadang2...bila org tgk muka kita semacam...mcm buat sumting y lucah pulak..ciss!
L:Ya!Sudah pasti ia memalukan..lbh2 lg klu lelaki lain tgk..klu pempuan lain plk tgh..mesti ingat aku nk menggatal...hehe...

Haaaaa..begitulah Q&A yg blh menambahkn sedikit knowledge korang....tp, utk menambahkn lg knowledge korang itew....lihat gmbr2 kt bawah ni...aku n adik aku penat2 curik amik gmbr kt supermarket tau...adik aku jg line...aku tlg snap...heheh....Aku nk tunjok ngn korang bentuk2 tuala wanita yg dlm pelbagai saiz...

Ini jenis yg TIADA SAYAP (non wing)

Dua-dua ni jenis yg BERSAYAP (with wings) bezanya dr segi saiz shj.

Oklah...cukuplh smpi cni aku share dgn korang..harap wanita-wanita biasa di luar sana y mempunyai masalah utk xpeln dgn suami kaaa...boifren kaaa...adik lelaki kaaaa...ttg TUALA WANITA ni....soh diorang bc entri Aku Wanita Biasa ni...further questions,sila luahkan di bawah yee...ok...till then...daaaa...aku nk tidooo...

I'm Protected!!!

Hehehe....sambungan dari post aku sebelum ni....akhirnya aku pegi mkn di Bimmers.....mkn Nasi Ayam jak...asal perutku kenyang....dgn teh tarik+air suam (sbb tehnya manissss gler)...blh kencing mlm manis glk...kihkihkih.....
Tapi...Ke mana aku selepas mengisi perut?....cuba teka...adakah aku ke Samarahan terus?...balik rmh di matang?atau......................................................pergi meronda-ronda di jalanraya?well...jawapannya slps gambar ini:

Apa niii?

Tadaaaaaaaaaaaa..............aku pergi membeli 2 benda di atas....Kaspersky Internet Security & Handy Drive 4GB....ish..ish..ish...jaoh ku main ooo...g Saberkas balit keja.....hmmm...bukannya aku plan pon...sebenarnya time kelas tadi, i was annoyed dgn notification oleh my oredi one month xpired Kaspersky Antivirus.....plus....aku pun handy drive menghilang entah ke mana..arum buler...satu ofis aku crk....blk tadi br aku jumpa....dlm handbag aku y satu lg rupanya..(sorry my dear sbb xckp dh jumpa...mesti ktk ngerepak ngn kmk lak..heheh..)...
                                                                                        Annoying notification...--->

Malam ni aku dudok rmh kt Matang sbb klu nk blk Samarahan...jalan highwaynya gelap giler babeng...under constructionla kata kau...nk guna higlite...org kt highway seblah highlite blk....huhuh..mlslh aku..sbb aku ni rabun chicken ckit...


Rite now....aku juz finished install my Kaspersky....i'm protected!!! sapa2 y masih pakei pirated Antivirus ya...aku syorkan belilaaaa y original...banyak...banyak..banyaaaakkk glak advantagenya...nk tau?...beli lok..heheh...skrg dh xmahal mcm dolok....hati pon xrisau bcos i know...this antivirus will protect me till their xpiring death..ehhh...date...






my kaspersky is working nicely....

Wokeylaaa...byk aku potpet hr tk...got 2 go now....daaaaaa my fellow readers....!!

Kruxx...kruxxx....kruxxxxxxxxxxx

Kruxx..kruxx..kruxxxxxxxxx....sila teka bunyi itew......
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Itulah bunyi perutku yg kosong sedang bermain orkestra....isk..isk..iskkk.perut aku sunggohla lapar sbb xmkn tghari td...mesti korang ingat aku mengada2 xmkn...amboiiiiii....sdapnya mengutuk...aku ada kelasla dr jam 10-11am then 12-2pm........

org pasti menanya begini: "knakla xmkn habis kelas?"...(soalan standard bla org nk mengutuks..ada2 jk)... [y dun eat after class?]

jawapan aku: "aku seganla nk g kantin sorang2 mkn...org len suma dh mkn...xkn nk announce sapa2 lom mkn pegi teman aku kt kantin...!" [i fil shy lerr eating alone..everyone oredi had their lunch,i dun wan 2 ask people announce themself who's not yet have their lunch!]

asakan soalan seterusnya: "pahal xpegi mkn kol 11 ya?...kn ada gap sejam." [y dun u eat at 11am..there's an hour gap b4 ur class]

jawapan aku: "Aloooo...aku br lps brekpes pukol 9 tek....tp xpe..nxt wik aku mkn nasik trus kol 9.." [aloooo..i juz had my brekpes at 9am..but dun wori..nxt wik i eat my brunch at 9]

ayat seterusnya: " makan jkla sia kt kantin nun..xda urang gago nangga n ngaco bh.." (sa kacak jk<--dlm ati) [juz go and eat at canteen then..no one's gonna disturb u..(ur 2 pretty meh?<--unspoken)

jawapan aku: " xpalah, klaklah g mkn" <---jwpn utk menamatkn soalan y makin melaparkan...[nvrmind then,i'll eat later<---answering juz for stopping further tiring Q&A]

hahaha.....dialog di atas adalah rekaan semata-mata dan tidak berkaitan dgn yg hidup atau tiduk hidup lagi...saja2 utk melayan perutku y lapar...ada 15mins lg nk pukol 5....xsbr nk blk mkn nih...hehe...aku terbayangkan Eco Fish kt SugarBun indah tk...tp rsnya...peluang ke Bimmers lbh cerah..sbb?...hanya aku yg tahu..heheh...oklh...aku nk kemas2 nota lg ni...siap utk balik................ooo yeeahhhhh...FOOD..here i come!

Saturday Nite Yang Memberi Fever

p/s: tiada apa-apa gmbr dlm entriku kali ini sbb internet conn aku su*** skrg ni!

Haluuu...miss me?..well, sorry 4 not updating for few days...my eyes and body aren't strong enuff to turn on the laptop...to tired running here n there like a 'bagong'..(goose)...heheee...
So, wats my story?...nahhhh..there's nothing special...juz wanna share my Saturday Nite Fever Story....i went for Karate Kid muvee last nite with my boo...mmg xda aktiviti y luat biasa..tp yg luarbiasanya adalah ttg aku dan my boo...rs2nya  aku n my boo dh babo kali...(nyanyuk)...keluar dr rmh almost 8.30pm..pegi mkn Nasi Ayam Butter di J&J Tabuan (so sedap) smpi 9 lbh..pasya trus redah g Cineplex..(mcmlaaaa Cineplex ya bpk aku punya..xtengok pn masa tayangan Karate Kid)..smpi2 kt Cineplex...muvee dh start kol 8.45pm...jam dh 9.30....huaaaaaaaa....keciwa......
Tapi aku dan my boo tidak patah semangat....we wont give up!hahaha...so we speed to Lotus Cinema at Parkson.....sampai situ...teeetttttttttttttttttttttt...skali lg dilanda kekeciwaan...kali tk bkn terlepas...tp terlalu lewat.....pukol 11.30...maakkkkk...aku rs bole tertido klu tunggu gak....Sekali lagi...aku dan my boo tidak berputus asa utk menonton Karate Kid....we rushed to MBO Spring.....parking trus kt tpt RM3 ya....berlari-lari children ke arah lif dn trus nait tingkat 2....hahahaha...kali ini...USAHA MEMANG TANGGA KEJAYAAN.....Karate Kid main pukol 10.30pm....20mins lg....beli trus tiket n menunggu dgn setia dpn pintu masuk....hehe..mmg mcm org xkalak (xpnh) tgk wayang....akhirnya....Karate Kid pun bermula...........and luckily jalan ceritanya tidak mengeciwakan aku dn my boo...........nang BESSTTTTT...funny n full o lesson....y xbestnye MBO terlalu sejukkk smpi aku menggigil2 berbungkus dlm pashminaku.
Selesai je muvee...aku tgk jam dkat2 nk kol 1 pagi...alahaaiiiii..lewatnyaa...pecut balik rumah......aisey..ada road block pulak kt Sg, Kuap...ish..ish...ish...cobaan...akhirnya aku smpi umah pukol 1.30 pg cmtu......smpi dpn pintu....tba2 aku terhidu bau busuk y teramat sgt....guess what?...org tua ckp..kalau terhidu bau pelik2 jgn tegor..tp yg ni mmg aku langgar pantang habis tegor.....mana taknya...PUSAK (kucing) BERAK pulak dpn pintu...arghhhhhhhhhhhh...sudahnya terpaksa mencuci najis kucing pagi2 buta....mmg aku terkena Saturday Nite Fever..............aku tidak mampu berkata apa2 lagi.........................

ZZzzzz..(Sleepy Entri)

Ohh..oh...dah bulan Julai...sedar xsdar..lbh separuh dr tahun tk dh aku lalui and Alhamdulillah aku masih bernapas seperti biasa....rs mcm lmk aku dh xnaip versi bhs sarawak dlm aku pun post kn?..kn?..kn?....and lmk juak sa aku xupdate blog tk...smpi dh ada org ningas..heheheh...
Bukannya aku xmk update..tp aku sooooo penat minggu tk kuang-kuit driving pegi n blt keja...ooohh...lupak nk inform...sepjg 3weeks akan dtg..aku akan kuang kuit dr rmh mak aku di SAMARAHAN ke KAKI GUNUNG SERAPI.......5 hari seminggu..huhuh...jauh x?..

Bg menambah efek jauhnya duak2 tpt tk...bolehlaha aku tambah cgek gk fakta-->aku plu masa 1 jam dlm kereta utk smpi ke destinasi...huhuh...SEJAM tuuuuuuu!!!!..biasa trn keja 10min dh smpi opis...now...1 hour bok smpi..isk..isk..isk...dhla keta ku kereta manual (jenama negara)..bila time jem...Yobihhhh...kepak gilo babeng....time drive lmk cmyalh ku sa nk berlagu patriotik:

"Berkereta jenama negara...megah menyusur di jalanraya..."

Nang tepat lagu tk sebagai lagu tema utk aku memandu trn n blt keja..hehehe...aok ehh..keta myVi hitam ya bkn keta aku ok...

Ehhh..aku alu ngerepak....siyes aku lupak apa yg aku mk taip dlm entri tk..huhuh....tk mesti ntam semut yg menerobos masok dlm air minuman aku last wik...ciss!sori kawan2, sbb terpaksa soh tak org bc luahan aku ngerepak..aku xsengaja...actually aku nk post another entri..tp siyesly aku black out tk...mungkin kerana mataku tk dh hampir tutup 180darjah....oleh sbb itu...tpaksalah aku tanggohkn dolok entri yg sepatutnya aku taip sbb aku nk tidooooooo....

Oklh...got to go lok...isok aku plu trn awal gk...Rancangan Mengajar ku lom siap aihhhh..Isnin ku dh ada kelas....student dh start masok blt...and aku lom plh preparation gk tk,...anyway...aku xcited nk tgu pukol 5stgh ptg esok blt keja....sbb?....sbb aku nk dgr radio sarawak.....rancangan Jiran Sekampung...heheh..ng rancangan wajib dgr pada hari Jumaat time driving blt keja...

Ok2...last tk...not least....buhbye my dear reader...for now...(mataku dh tertutup utk start bermimpi tk)

mungkinkah aku tido sebegini?