Aku Wanita Biasa

Aku urang Sarawak, tapi bukan urang Kuching..

Tentang Aku

Aku urang Sarawak tapi bukan urang Kuching...berjantinakan perempuan sejak dilahirkan..suka bloya..suka ngerepak..mun ko rs bes..joinla blog aku...sbb Aku Wanita Biasa yg suka berblog juak.

About Me

I'm a Sarawakian but does not originate from Kuching...a female since i was born..a talkative and loves to babble a lot..if u think u r det great..do join my blog..because i'm juz an Ordinary Woman, who also likes to blog.

Apa jenama pencuci baju anda?

Salammmmm Ahad...korang buat ape hr ahad ni?...mesti ade yg sebok g jenjalan...g dating....memasak y sodap2....dn mcm2 lg kn..aku?...hmm...aku hr ni...santaiiiiiiii kt umah...menghabiskan cuti b4 esok msk keje...borink nye.....rs mls plak nk msk keje...bos...sy nk smbg cuti smpi ujong thn bole?...huhh!!..nk kene pelangkung....dhla nxt week ade kursus nk kene handle...sng2 je aku nk lari yekk...heheh..carik pasal....
Oklaa...hr ni aku nk ajak korg revise pencuci pakaian yg korang gune kt rmh....korang gune jenama ape ekk?..Jenama mahal ke.?jenama murah?...cecair ke serbuk?..pastu ape pelembut pakaian yg korang gune?....

Murah atau mahal?...mane satu pilihan korang...dulu2 aku memang pengguna tegar jenama Dynamo dan Softlan....sebab?cecairnya lebih pekat dan bau pn best...gune ckit je dh bole hilangkan byk kesan degil and bau pelembut Softlan tu mmg bole thn berhari2...ataupun berminggu2...Nampak je kuantiti pencuci n pelembut ni ckit n lbh mahal dr yg lain..tp...aku ttp sukeee...kualiti berbanding kuantiti adalah penting bg aku...

Dynamo memang best


Tapi...itu dulu...itu dulu time zaman aku msh bujang..heheh...baju aku byk mane je nk cuci..pencuci n pelembut pn bole thn smpi 2bulan....mencuci pn bukannya hari2...membazir je nnti..btol tak para bujangnian?...Sekarang ni..dh kawen....baju2 suma dh 2x ganda nk dicuci....mmg hari2 kene cuci...mata aku xthn tgk bakul pakaian yg dh penoh...tambahan dpt roomate  yg kuat ber'sokan' n buat keje2 luar rmh...pakaian die mmg smpi 2-3 pasang dlm satu hari...huhuh...tmbh lg dgn pakaian aku.. mmg pencuci pn cepat habis..so...sebagai penyelesaian...aku pn mencari pencuci dan pelembut cecair yg lebih murah tetapi kualiti hampir sm dgn jenama yg aku guna sblm ni....and ini yg aku dapat:

Pencuci Daia harapan baru para wanita


Yaa....!!pencuci cecair jenama DAIA....fuhhh...mmg PEKAT dan WANGI....aku gerenti korang akan puas hati dgn pencuci n pelembut ni...mmg bau die bole tahan berhari2...sblm ni..aku cuci bj..xpnh pulak hubby tanye pakai pencuci ape.....sekarang ni....hubby aku siap tanye...aku gune pencuci baru ke?..Sedap bau die...dh pakai bj satu hari pn bole lg hidu bau wangi...xpyh sembur minyak wangi...huhuh...(aku ni bole jd duta Daia)......kuantiti vs kualiti?....kuantiti yg nk dipakai msh lg mcm aku biasa guna...harga lebih murah...kualiti pn bole thn.....lebih jimat untuk wang anda.....

Pelembut Daia vs Softlan

So para wanita kt luar tu yg dh jd isteri o sdang on d way....marilah kita bijak berbelanja..supaya...duit yg lebih tu bole kita guna utk shopping....wahahahahaha.....ajaran sesat...maksud aku...duit yg lebih tu xdelaa dibazir ke bhn pencuci pakaian je...bolela kita beli brg2 keperluan yg lain....contohnya...brg make-up...baju chantek...ehhhh...silap lg....maksud aku keperluan penting cthnya makanan...bil2 rumah....dll korang rs lebih perlu......satu lg yg penting....hubby korang pn bole perasan korg cuci bj pakai jenama lain (isteri2 tentu faham maksud aku)...hehe..

2 org suka aku:

  1. Anonymous said...
     

    DAIA...lupakan yang lain!

  2. OrdinaryLady said...
     

    DAIA...saya mesti pilih!

Post a Comment