Aku Wanita Biasa

Aku urang Sarawak, tapi bukan urang Kuching..

Tentang Aku

Aku urang Sarawak tapi bukan urang Kuching...berjantinakan perempuan sejak dilahirkan..suka bloya..suka ngerepak..mun ko rs bes..joinla blog aku...sbb Aku Wanita Biasa yg suka berblog juak.

About Me

I'm a Sarawakian but does not originate from Kuching...a female since i was born..a talkative and loves to babble a lot..if u think u r det great..do join my blog..because i'm juz an Ordinary Woman, who also likes to blog.

A Disease...

It started with a small rashes....


Then the rashes started getting harsh....



And worsen...


I will have to bring myself to the clinic for an immediate check up...



What is it?



My office mate said i should get a treatment immediately...



And i'm going now...for a treatment...

Memang Tak LOgik!!!

"Masalahnya..alamat yang perempuan tk di xxxx and tempat nikah pn di xxxxx...TAPI..pengesahan BUJANGnya adalah dari majikannya di Kuching..."

ST****!!!!...apa kene laaaa dgn manusia sekarang ni?...terlalu lurus bendul yg amat sgt....KATA-KATA USTAZ ITU TIDAK ADA LOGIKA!!!.... huh...!

Nape aku marah?...ok..let me story ckit..hari ini aku teruskan misi mencari tok kadi...so aku pegilaaaa ke Majlis Islam satu tpt ni.....skrg ni..bknnya masalah TOK KADI...masalah lain pulak ustaz tu timbulkan...ade ke ptt die pertikaikan PENGESAHAN BUJANG aku BUKAN DARI TEMPAT ALAMAT TEMPAT TINGGAL seperti dlm borang?....xbole dari majikan aku sendiri SEBAB ALAMAT MAJIKAN AKU DI KUCHING and TEMPAT MENIKAH DI BAHAGIAN LAIN!!..

Tak ke Bo*** namanya itew?..siap tanye aku plak tu nama pendaftar di Majlis Islam Kuching yg approvekan borang-borang aku sblm dtg ke situ.....cisss!!!!!!!....Dah aku keje kt area Kuching and tinggal menyewa di Kuching....mestilaaa aku mintak pengesahan dr orang yang kenal aku...betol tak?....xkan laaa aku nk mtk pengesahan dr ketua kaum/ketua kampung/tuai rumah yg aku xkenal n derang xknal aku....Xcukup lagi keee surat pengesahan yg siap dgn letter head majikan aku?...Marahnyeeeeeeeeeeee aku hari ni...

Mungkin nxt time kite pakai sms je bc nikah...register no je...since skrg sume dh hujung jari


Kesudahannya...aku terpaksa dtg lagi utk kali ketiga utk amik Borang 3 setelah borang guna kadi sendiri diluluskan oleh bos derang....Yang ni pn aku rs pelik....nape mesti tgu 3 hari klu sume bende yg dimintak dh lengkap....jawapan yg diberikan mmg mengurangkan fadhilat puasa aku pd hari ini....

"Borang tk bkn kmk yg approve..tunggu bos kmk dalam ya sign...dlm 3 hari bole amik.."


Ya ALLAH....panjangnyeeee signature bos derang smpi perlu 3 hari br siap?...nk kata bos die xde...die ckp ade...nk kata org ramai kt kaunter...hanya aku...bpk aku...my boo...and sorang makcik dgn anaknya yg juz mtk surat cerai....cehhh...xde profesionalisme langsung!..salahkeee ketuk bilik bos korang tu and sign kjap?....huhh.....marahnyeeee.....

Hmmm....so...hari ni...MISI MENCARI TOK KADI....GAGAL LAGI.......

Settled!..Few more to go!

Alhamdulillah.......erkkkk..kenyangnyee.....mata pn sa cm xleh bukak dh..mmg cara bukak puasa yg xikut sunnah btol laaa aku hr ni...huhuh...lps maghrib....aku baring2 kt kerusi yg kurang empuk..try layan mata..(huh...kantoi tak g terawih!)....ngantok gler beb...pastuh br aku teringat sumting...dan terus menekan punat pada henpon Nokia 5610 (murah jee)...tut..tuut..trut..truttt......and menunggu jawapan...

Tiada jawapan...
.
.
.
sekali lagi...tut.tuut..trutt..trutt..tutttt.....
.
.
.
Tiada jawapan...
.
.
.
Ohh... ;( sedih...xde jawapan...tp aku terus menghantar pesanan ringkas tanpa berputus asa....dan trus menunggu.......dan...............................................................
ahernya....kring..kring..kring..kriinggg..(tipu btol ringtone mcm nih..haha)..

Aku: "Boleh aaa?"
Dia: "Bila?"
Aku: "25th"
Dia: "Kaler tema?"
Aku: "Alaaa...asal xmakei bra n spender dhlaaa.."
Dia: "Ok...set!"

Yessssssss!!!!!..yahooooo..yahooooo..googlee..google...hehehe...aku dh dpt my MAID of HONOR......thnx to Nieza's suggestion......siapa?..


Dia,
Seorang yg berpengalaman....
Seorang yg cun....
Seorang jurutera...
Seorang wanita.....
Seorang yg sporting....
Seorang yg ceria.....

Dia...
Tuan punya blog.....mystory...
hehehe....oitt...aku siap polah sajak utk kau Bet!

Now...1 problem settled...another few more to go....dimulakan dgn esok...MISI MENCARI TOK KADI....huhu...harap2 xde masalah lagi......Amiiinnn....

My Checklist and of course...YOU ARE INVITED!!

Hmmmm..let me see..

1. Baju  --> siap
2. Dewan --> siap
3. Katering --> siap
4. Kad --> siap
5. Jurugambar --> siap
6. Cenderahati --> siap
7. Pelamin --> siap
8. Hantaran --> belom siap
9. Zikir --> belum cari
10. Hadrah --> belum cari
11. Pengapit --> dh pegi smbg stadi..huaaaaaa T T
12. Tok Kadi --> tak dapat lagi...ni satu hari td aku pegi cari!

Adussssssshhhh...ada banyak lg xsiap ni....hr ni je aku dr kuching ke samarahan aku mencari tok kadi...huhuh...xde Tok Kadi?..oh..bkn cmtu..ni si bpk pengantin pompuan yg byk sosek nk pakai kadi sendiri...itu satu hal....satu hal lg...ingat bla dkat..bolelaaa urus kt Majlis Islam kuching jee...tp rupa2nya aku ni dh kt kwsn mengundi yg lain and kene g kt tpt Majlis Islam yg lain...haisssshhhhhhh!!!...dhla kt Majlis Islam td ada adegan yg tak ingin aku lihat...

Lelaki A: "Nya ya nang sengaja nk nyusah kamek!..ya nya xmk brik surat nikah original ya..Kmk tipon
xdisautnya!"

Lelaki B: "Astagfirullahalazim....org lain bln posa tk nk nikah...ktk urang tk nk bercerei!"...

Errr....begitulah sedikit sebanyak dialog yg boleh didengar satu ofis oleh sorang mamat yg teramat2 lh muda yg dtg ke MAIS utk mtk salinan surat nikah supaya blh bercerai segera...Tak pasal2 ustaz kt ctu bg aku ceramah free....huhuhuhuh......

Aisehh..berbalik dgn isu negara aku semula....aku xda PENGAPIT!!!!!...cne ku nk crk si pengapit tk...ohhh Ahmoi Chantek...why do u hv 2 go........isk..isk..iskk.....?....help...help..help...!!...any suggestion?...or any volunteer?..heheh....

Owhhh...anyway...aku officially publish kad jemputan utk rakan2 aku yg jauh tp dkat di hati...aku takut aku lupa mana2 yg jauh2 tu...so...kwn2....dgn ini....saya...AKU WANITA BIASA...menjemput anda ke majlis persandingan saya pada waktu yg tertera....

hohoh...gedabak muka aku kt kad tk ehhh..

The S - Day..

5 Ramadhan 1431H.....
dari papan kekunci Aku Wanita Biasa....

Huhhh....nebes pokkkkk...sblm tk aku xpnh openly xpress perasaan aku nk masuk ke dunia br tk ehh...dunia apa ?...step up dr status bujang ke status bukan bujang....but actually...byk benda yg spinning dlm palak tk....dr segi phsyically preparation...mmglaaa byk dh siap prepare...tk....mentally?..am i ready?A friend told me i will nvr be ready until the day itself....gosh!!...from today...i will call the incoming day...the S-day...why S?...i will say its Solemnization-day....okey?...so...when is dis S-Day?.....i proudly announce:

24 September 2010 bersamaan 15 Syawal 1431H 

InsyaAllah.......................................pray for my happiness....and gv me some gud luck...i may need it..heheh....wait for my updates for all the preparation details....

For-the-rest-of-my-life



Salam....hari aku juz nk share satu lagu yg sungguh menyentuh kalbu ini utk dikongsi bersama dgn my fellow blogger yg lain...credits 2 whoever upload the song at YouTube!...I wish 'sumone' who soon to be my hubby can sing dis song 4 me...(,")/...Jom..join aku hayati lirik lagu ini:

For The Rest Of My Life -Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything was changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Kenapa KURANG AJAR?

Nota kepala: Tiada gambar disertakan dalam entri kali ini dan mungkin mengundang kebosanan.Baca jika anda memang terlalu boring!

Siyesly...aku boring skang ni...patutnya aku dh siapkan nota utk ngajar nxt wik..tp aku mmg xde mood nk buat...keje lain pn byk lg...xsentuh pon...aku habiskan satu...satu datang lagi..habiskan satu yg satu pn dtg lagi...kn best kalo duit pn cmtu gak...habis minggu ni.mingu dpn dpt duit lg..habis lg...dpt lg...dn lg..dn lg...huhuh...smpi ayam bertandok pn xkn dpt...mimpi je laaaa....
Nape hari ni busan sgt?...puasa?...puasa bkn alasan utk rs borink okey...mungkin kerana aku bosan nk pkir sungkei apa ptg ni...saho apa pg besok...dhla dok sorg2...bosan btol mkn sorg2....manyak menciiii...kesian aku kt aku sdiri....huhuh...nk ajak geng2 bukak puasa...diorang msg2 ada rmh org tua sdiri...org tua aku?...mmgla ada...tp..nuuuunnnnnn haaaa...1 jam br smpi...nk blk lg 1 jam...xlarat aku..jem lg...lbh2 lg ni bln puasa....nk blk mlm2 dr rmh aku sgt2 merbahaya utk pemandu yg rabun ayam spt aku....sbb org tgh buat construction...street lighting xde...garis jalan pn xde...huhh....
Sepanjang minggu ni aku mmg nait MOHA dgn budak2...aku xtaula adakah itu AKU atau budak2 semester ni yg bermasalah...tp...semester sblm ni pn aku ngaja jugak...pn budak2 jugak...bkn saja budak2 ...bapak n mak budak pn aku ajar...sem ni......alahaaiiiiiiiiiii...budak2 nya bole dikatakan dlm kategori K.A...mungkin zaman dh berubah...mungkin ni zaman budak2 suka menyahut bla dimarahi...bkn nk ngaku slh...cabar pulak tu...hmmm....smpi aku tpkir...apa punca budak2 mcm ni wujud...
Pada pendapat aku laaa...sumanya bermula dari rumah...budak2 sekarang samada terlalu manja ataupun lgsg tidak dipedulikan org tua....sbb?...korang baca fakta yg mungkin korang rs btol kt bwh ni:

1. Ibu bapa xsanggup anak rasa susah mcm diorang dulu sbb tu bg jee apa yg anak-anak mau (walaupun benda yg dimintak tu xsalah)...
Cth: barang-barang peribadi yg BARU
Zaman kita-kita dulu...mk mtk replace benda baruu...huuhhhh...punyalah susah...cthnya nk mtk bli kasut sekolah baru...kalau kasut tu xkoyak rabak...jgn harap nk dpt y baru..budak2 skrg ni...kotor ckit kasut..dh dpt alasan bli y baru..hari hujan berterusan...dh dpt beli baju baru (sbb bj xkering2)...Sbb tu aku rs budak2 xde daya kreatif & inovatif...nape aku kata xde?...korang rs, budak2 skrg ni tau ke kasut y basah bole kering ckit klu sumbat pakai paper byk2?...klu xpun...jemur blkng peti sejok?..huh..klu korang pnh buat apa y aku buat...mmg sah korang hidup pd zaman yg anak2nya tidak terlalu dimanjakan...tp klu korang xpnh dgr pn...mmgla korang budak2 zaman baru ni...mungkin ada yg tergolong dlm kategori yg xdpt berdikari klu sumting yg slalunya ada..tba2...xde..trus rs lost xtau nk buat cmne...sbb tu kdg2 ayat2 aku dgn budak2 mmg agak kasar:

"Yang itu pn sy kene bgtau ke?!Pikir la sdiri!..kalau komponen tu xde kt lab, jgn dudok ternganga saja tunggu komponen dtg carik awak..awak pegila carik kt kedai di luar"

Tapi...mcm yg aku bgtau td..diorang ttp jugak nk menyahut setiap benda yg org tua ckp...

"Duit pinjaman xmasok lg la cik..lg pn..komponen perintang&kapasitor je yg blom ada lg..itu jee.."

Huhhh...part ni laaa aku mmg geram n cuba byk2 berSABAR...

"Ooo..duit pinjaman xmasok lg...yg duit reload henpon tu ada pulak...berapa sen je perintang& kapasitor tu compare dgn henpon awak yg canggih-manggih tu..mmgla perintang & kapasitor je y xde...tp..klu benda tu xde...projek awk xkn jalan satu pn....bila lg awk nk mula buat projek?"

And..masih lg berbalas pantun dgn aku....

"Masih byk kn masa cik?...ilek la cik.."

Huh...aku pn dh xtahan mengadap muka-muka budak bla part mcm ni...jawapan aku yg terakhir:

"Btol kata awak..mmg msh byk ms lg...klu xsiap sem ni...sem dpn pn bole smbg..xsiap jugak sem dpn...sambung sem satu lg...sy xde mslh...mmg sy kt cni je..awak tunggulah perintang&kapasitior tu ye.."


2. Ibu bapa rs bersalah sbb terlalu sibuk smpi xde ms nk bg perhatian dgn perkembangan anak-anak...and utk buang rs bersalah tu...diorang sanggup bagi and APA sahaja utk mereka..termasuklah kebebasan dn material...
Cth: Kalau anak-anak menjawab dgn kureng ajar...kdg2 ada parent ni xsanggup nk marahkn anak2 bla mereka msh kecil...sbb...yelaaa...dhla jarang jumpa...dh jumpa mrh2 pulak....
huh...mmglaaa salah klu mrh xbersebab..tp klu anak2 cm ada ciri2 xhormat org lbh tua time kcik2...tuuu laa yg kene pantau n nasihat...aku tau...aku xberhak bercakap pasal penjagaan anak2...iyelaa..sapela aku ni..kawen pn belom...tp, aku blaja melalui pemerhatian..and ade certain parent bole gelak cite dgn rakan2 as if perlakuan anak2 mereka y ada ciri2 kureng aj itew is acceptable for them...hmmm...no wonder klu cikgu tegor anak2....mesti akan kuar ayat dr parent2 cenggini:

"Aku pn xpenah tegor anak aku mcm tuuu...sapa kau nk ajar anak aku hahh??!!"

Err...haloooooo...sapa kitaorg nk ajar anak korang?dh nama kami ni pengajar...of courselaaaa ngajar apa y kurang kt anak2 korang tu...klu korang xnk anak2 korang kene tegor..kene ajaq..pii laaaa amik balik anak korang...sekolahkan kt rumah je.....hmmm..namun...mmg xdpt dinafikan kdg2 ada pengajar yg mengajar melebihi batasan...itu mmg aku XSOKONG!..bg aku...mengajar ni mesti dituruti dgn niat y betol...Niat utk membetulkan...bkn niat utk suma budak jd pandai..suma budak jd robot..dpt pujian sbb pandai ajar budak jd pandai...

Hmmmmmmmmmmmmmmm..........(aku ter Mengeluh panjang)

Well....pandai tu dr segi apa?...definisi pandai dlm study adalah satu TABOO bg aku...sbb itu tdk menjamin kecemerlangan satu2 individu....bg aku...pandai & cemerlang dlm sahsiah dn pelajaran adalah hadiah terbaik bg seorang pengajar...itu merupakan satu kepuasan....xguna lahirkan sorang bijak dlm pelajaran ttp bila bercampor dlm masyarakat mereka bagaikan makhluk asing...xdapat adapt dgn environment sbb terlalu kene pampered spy blaja dpt gred A shj...nk bgaul dgn pelbagai lapisan masyarakat pn xreti sbb xbiasa..korang ingat..budak2 yg salu dpt straight A tu bole ke bgaul dgn golongan2 kasar?..kerat bigik!!

Senario yg slalu berlaku dlm industri pekerjaan adalah golongan yg salu dpt perfect result xbole bthn lama kt industri..salunya budak2 y extend tu yg tahan..(mestilaaa aku tau..budak2 aku y extend byk keje bgs2..korang budak pandai jgn mrh aku pulak)....budak2 yg result bgs ni salunya dpt keje y dudok kt opis je...y kurg bercampor dgn org lain...hmm.....inila ketakseimbangan dr segi Jasmani, Emosi, Rohani dan Intelektual..(ceh..alu masok National Education Phylosophy indah)...

Oklaaaa...panjangnyeeee aku potpet...maklumlaa lama dh xbuat entri....aku stop cni dulu...aku nk try buat nota ni...klu xbjaya pn..aku nk try buat marking...huhu...slmt berbuka & bersahur.......not least...selamat berpuasa.................

Weekdays Yang Su***, Weekend Yang BEST!

Hmmm..setelah seminggu2 ini aku terpaksa rela membuat kerja kerahan tenaga...ahernya..hujong minggu pn tba...huhu..mmg tensen gler sepjg minggu ni...kerja yg melimpah ruah smpi aku nk dtg moha dgn budak2 je...lbh2 lg dgn budak2 yg dlm kategori K.A (kureng ajaq)...dhlaa aku xleh mrh..klu mrh..air mata aku pon kua jugak...bak kata sorg makhluk Allah kt opis aku : "Ko ni mrh keibuan...sbb tu xleh mrh mengamok.."...perghhhhhhh...keibuan?...mak oii...geli-geleman aku...heheh...

SAPA SI GARAM?
who is SALT?


Haaaa...semalam aku g tgk cite Salt kt Lotus Cineplex...(Lotus ni kt bgnn Parkson yg dkat dgn replika pusak dua ekor tuuu)..."Best adooo jak.."-->itu ayat yg boleh aku tuturkn dlm bahasa kpg aku utk ekpresikan perasaan aku bla tgk cite ni...mmg full of actions...dhla kt Lotus tu xramai org...tpt dudok pn bes...tandas pn bes..n yg penting...xde bau2 yg memualkan....ok..ok..aku taula kt Spring tu ada MBO...mmgla sume tip top...tp aku xsuke g tgk wayang kt situ...ramai sgt muda mudi y berkencan..dgn mcm2 fesyen...dhla mahal plak tu..RM12....kt Lotus br RM9 utk cite baru...dulu2 aku slalu tgk cite kt Star Cineplex kt Wisma PEelita tu...tp skang ni...aku dh xtahan dgn bau2 y menusuk kalbu..mcm2...siap ada bau hancing lg dlm hall tu..huh...nk dudok pn rs cm sgt2 xselesa...nasib baiklaaa Lotus Cineplex ada...tekanan sepanjang minggu ni td mmg di all out kn ketika nonton Salt semlm..nang BEST...pegila tgk!..xrugi sesen pn....

ok kn Lotus?

Ohh...aku br teringat...geng keras aku si Ahmoi Chantek suppose berada d Kuching saat ni...2moro dh fly blk KL...hmmm..Ahmoi..if ur reading dis...sori i cant meet you to go berjimba...i juz came home from a badminton match at Samariang Badminton Court...so kepak...sori ya dude!...c u on raya klak...

Aduhh..tgn aku br terasa lenguh...tu laaa..terer sgt main xingat dunia...dhla kalah...hahaha...sorilaaa..aku bkn terer bab2 sukan ni...stakat nk cukupkn korum bolelaa...hehe....xpe..yg penting...tekanan sepanjang minggu ini telah dilepaskan di saluran yg btol...n aku rs agak rilek skrg ni...smpi bole nk post entri ni lg...tp...skrg ni...ms utk beauty sleep aku...dh lewat ni..nnti hilang keayuan aku klu lewat sgt tdo (maklumlaaaa...aku ni a bride to be)...xbole tensen2 sgt..xbole tdo lewat sgt..xbole itu...xbole ini...hmmmm...oklah...aku stop di sini...nnti ada org ngerepak sbb aku xtdo2 lg..hehe..nite guys...

Vocabulary hari ini:

Moha = meradang
Pusak = kucing
Best adoo jak = Best glerrrrr
Kepak = penat
Ngerepak = Membebel


: Sebab Mengapa Berat Tidak Turun :

Menu Malam

Fish Lip soup
Shark fin soup
Steam fish
Chicken with chilli
Fried Rice
Midin Vegetable
Smoke duck
Dessert

Gilaaaaaaa....habislaaaa rancangan diet aku kalau tiap2 malam menu mcm mlm ni tadi.....juz came back from the hotel to have a small famili gathering dinner dgn kwn bpk aku yg lama dh xjumpa...well, since they're chinese famili...so dinner aku mlm ini mmg sume Chinese food xcept for sayur Midin (sarawak local delicacies) since Uncle Wong (bkn wonf fei hong okey!) br sampi dr Taiwan....he's a Malaysian whose working there for almost his whole life...but..as he said......every August...he'll return 2 Malaysia....since its his birthday is on the National day.....and he's proud of that....
So sepanjang dinner..mmglaaa org tua aku asyik2 borak pasal Taiwan...borink nyee...dhla aku rs sungguhlaaa penat blk keja dgn rushing n jem...dlm keta sejam setengah...smpi rmh trus bkemas and bedebusshhhh ke hotel before 7pm....nasib baik makanannya sodap2 belaka......nmpk ckit...tp cukup sedap smpi rosak diet aku....huhuhuh.....


Ini shark fin soup

Ini fresh orange juice...blakang tu y pakai spec, Uncle Wong..

Ini ikan dan ayam yg telah dibaham kami sekeluarga..

Semangkuk nasi cukup syarat

Dessert yg aku xtau pon apa bendanya nii...belasah jee..sdap jugak..

Ini itik yg di smokey eyeskan.....hehe

Dan itu my boo yg tengah kusyuk menghirup shark fin......sedap kn yang?

Dan sekarang aku baru smpi ke sarang..sempat jugak nk bg repot..hehe..tp siyesly aku mmg ngantok n penat glerr ni...ohhhh..lupa nk bgtau nama hotel ni....Ni Hotel Grand Margarita (Holiday Inn lama)....mknn kt Meisan Restaurant die tu mmg sodapppp..tapiiiiiiiiiiiiiii....service is quite su***........die punye waiter tu...ntah budak2 mana diorang amik...org y baru cedok laok dlm pinggan...die dh amik pinggan tu dgn isi pinggan skali....kononnya nk tuka pinggan...aku pn blurr...tp muka diorang selamba...iye pn nk tuka pinggan..tggula kite org habiskn makanan dulu....apa punya blurr laaa waiter kt situ...tuang sup dlm mangkuk pn habis melimpah...yg dh terjuih keluar mangkuk, die bole letak dlm mangkuk tu semula hidang dgn kiteorg....issshhhhhhhh..part tu je y aku rs cm spoil...huh...nk buat mcm mana kn?...mmg xde benda y btol2 perfect kt dunia ni..hmmm...
Oklaaa...seperti biasa....aku si Wanita Biasa adalah the sleeping beauty....sekarang masuklah watu tdo bagi kwsn Kuching dan kawasan2 sewaktu dengannya.....(cm bunyi nk nukuk bedok..mentang2 xlmk gk posa...)

Dulu cakap, sekarang tweet....

A very fast entri sbb makanan dh terhidang kt dpn mata...hehe..kalau sblm ni aku masuk kursus CIDOS...hari ni aku bg kursus CIDOS plak dgn staf2 kt opis ni........Hari ni aku juz nk share ngn korang ttg tahap komunikasi manusia sejagat ketika ini...sebelum tu...tgk gmbr kt bwh tuh..
<--gmbr ni aku xingat dr website mana aku amik


haaaaaa.....cute jak upa kartun lm gambar ya...tp..mmg betulla apa y gmbr ni nk tunjok...kalau ingat2 balik...dulu2 xterpkir komunikasi melepasi sempadan ni bole blaku....tp skrg....huh...asal ada henpon je...dh bole bgtau satu dunia yg kita tgh buang air besar skrg ni..hehehehe...(itu pn nk tweet)....tp aku rs diorang lupa nk letak satu gmbr lagilaaa......BLOGGING.....btol x?....

Jalan-jalan cari pasal..

Aku dh kembali ke sarang setelah seharian menemani familiku yg br balik dr KL semalam...huhu..hari ni mmg jalan2 cari pasal....blk2 dpt penat je....Well, bandaraya Kuching meriah dgn lautan manusia yg trn beramai-ramai nk tengok Pesta Regatta kt Waterfront.....sepanjang aku stadi then keje kt Kuching ni...inila first time aku pegi tgk Regatta....itu pn sbb xsengaja nk bwk mak n bpk aku g jln2...my mum n dad stayed at a hotel to continue their neverending honeymun...so..aku n my sistas pn menyampuk jugak nk stay kt hotel..hehhe..(anak bertuah kn?)
Okla..utk tatapan kwn2ku y jauh di mana2...meh tgk apa y ada...(xde pape y bes sgtlaa.sj nk menyemak kt blog sdiri)...

Ini view dari hotel kiteorg....
Ini destinasi yg nk dituju..tpt ni berada nuuuunnnnn kt hujong skali gmbr tu (kt tpt y ada anak panah dlm gmbr kt atas)
Maka...aku dn familiku pn memulakan misi utk smpi ke Pameran Kraf Malaysia 2010...manala tau ada bende bes...ms trn dr hotel sedap je bjln....sejuk..nyaman...WANGI...

<--ohh..itu bpk aku..bjln dgn pnoh gaya..

Keluar je dr hotel....huh....lautan manusia pn diredahi.....aduhhhhhhh....penooohhhnyaaaa umat manusia....yg peliknya..aku xnmpk lg org berlumba perahu...yg nmpk..manusia bertenggek kt tebing2 tu..dgn BAU yg haprak..perghhhhhhh...kepala aku rs kene drill sbb fenin gler tgk ramai sgt org...
<--sempat gak nk snap view ni..

Ahernya...smpi jugak ke destinasi dgn selamatnya.....dkt nk 20min jugak tuuu..fuhhh..senaman otot2 betis dn peha...aku tgk bpk aku dh bpeloh2...mak aku dh cm senget2 bjln sbb sakit kaki..anak die?...huhhh...xpyh ckp...baju mmg basah glerrr sbb peloh bjln dgn cepat nk elak org y ramai dn bau2 y ehemmmmm..xyahla aku describe...tp...sunggguuuuhhhh mengecewakan...my mum n my dad ckp xde bende bes nk dtgk sgt...bende kraftangan biasa2 jee....well, aku xleh blame diorang ckp cmtu...sbb maybe diorang dh biasa tgk brg2 cmtu..ye laa..diorang dudok smnjg bp lmk dh oii?...ne heran nk nangga benda2 cmya..huhuh..tp,aku minat gler ngn kain batik yg dijual kt situ...cuma xda fulus nk sambar...isk2...seeyyy...ahernya aku pulang dgn tangan kosong....perjalanan blk ke hotel pn bermula dn skali lg meredah lautan manusia...cuma kali ni xterok sgt sbb bpk aku soh pakai jln besar...ni jln utama  dh ditutup utk kenderaan lalu-lalang....xsampi 15min dh smpi blk ke hotel....ciss...td bkn main lama nk smpi kt tpt kraftangan tu..bak kata mak aku.."rumput gk berik salam sbb ya rs lmk.."...hehe...

Ok...in d end...kiteorg tgk org lumba perahu dr bilik hotel sahaja...lg puas tgk...selesa...nyaman n y PENTING...xde bau2 peluh y meloyakan...hehhehe ..aku smpt gak snap gmbr org regatta sblm aku doze off.....well..lets c if u cn spot the perahu?<--nmpk xperahu2 tuu?..hehe..sori laaa..kamera henpon aku xcanggih sgt...sbb tu xleh zom lg dkat...nnti aku zoom habis2..trus pixel pecah...okla..smpi tu jee laa lumba perahu y aku tgk...sbb aku dh rs mengantuk tahap dewa+pening xabis lg ...so..aku pn tarik selimut dn tdoooooo...huhu..dlm ms aku nk tdo tu..smpt lg aku dgr mak aku perli..."sleeping beauty dh stat nk tdo dh.."...hehehe...sbb aku ni mmg 'penido' kata org sarawak..hahahaha... nasi bait my boo xekot...kalau x..mesti dh perli aku dh.."Kmk dh madah...xda papa nk ditangga.."...heheh...alaa..saja bh jln2 cari pasal kt waterfront my dear...
oklaa...tu je dr Aku Wanita Biasa...repot duty lintas langsung dr tebingan Kuching...aku nk tdoooo...amacam?bes x stail cermin mata gelap y aku lukis tuu?..heheh...mmg sesuai utk sleeping  beauty mcm aku ni...

Apa benda tuu?

Tik tok..tik tok..tik.tok...masa dh berlalu meninggalkan aku....tiba2 masa  cm rasa tlalu pantas berputar...baru sesaat td umo aku kurang sesaat...skrg dh bertambah bersaat-saat...hmmmmm....emo indah aku ehh(i suddenly turned emotional)....mungkin disebabkan perubahan keseimbangan hormon yang biasa dialami wanita biasa ketika musim2 itew?...mata pon xnk tdo lagi...so biarlah aku menaip dari papan kekunci Notebook Pavilion aku ini (cehhh...nk tunjok ada notebook la ya..mcm laa ko sorg jk ada!)...
Hmm.....today, i got a new 'toy'......hehehe...'toy' apakah itew?...well...nothing y luar biasa utk puan-puan di luar sana....tp bg aku...it's a new and fun 'toy'.....thnx to MY BOO!!..lap u so much!!ur d best!....
well...apakah itew?

ok..ok..ok...aku tunjokla ni............

                                 

Woww!!!
SEBUAH KERETA???
best x MY BOO aku tu?
mesti korang xcaye kn?
.
.
.
.
off coursela korang xkan  caye...
sbb itu tipu belaka...
hehehe....
.
.
.
.
Oklaaaaa...
ni benda yg aku sbna-bnaaaanya yg aku panggil 'toy' tu tadi....
xlain dan xbukan
hanyalah SEBUAH:

                       
wahahahahahahahaha!!!!!
BLENDER????
mesti korang gelak kn?aku xkesah..
sbb aku sukeeeeeee....xpyh nk pkir tumbok bwg n cili guna lesung batu...especially klu nk buat lauk yg byk kuantitinya...
aku tau korang2 kt lua tk mesti dh xheran dgn blender ni...tp, nk wat cm mane...mmg aku xpnh ada blender sdiri..slalu bantai y mak aku punye...skrg nii....aku dh ada blender sdiriiiii...xpyh intai2 pinjam mak aku punye...oo yeahhhhh...senoroknyeeee.....Encik My Boo...sayang ktk...dr kmk...Wanita Biasa...