Aku Wanita Biasa

Aku urang Sarawak, tapi bukan urang Kuching..

Tentang Aku

Aku urang Sarawak tapi bukan urang Kuching...berjantinakan perempuan sejak dilahirkan..suka bloya..suka ngerepak..mun ko rs bes..joinla blog aku...sbb Aku Wanita Biasa yg suka berblog juak.

About Me

I'm a Sarawakian but does not originate from Kuching...a female since i was born..a talkative and loves to babble a lot..if u think u r det great..do join my blog..because i'm juz an Ordinary Woman, who also likes to blog.

Bercanda di Taman Orkid

Lama dh aku nk blog ttg taman orkid ni...tp asyik xlarat nk menaip...since today xde rs yg xbest sgt (klu xde yg trigger)...aku nk update 4 d 2nd time hr ni....
Actually, me n hubby pegi jejalan kt tmn orkid ni a few weeks ago...tp br hr ni aku nk update...Taman orkid ni off course kt Sarawak....sbb aku xde g luar Sarawak br2 ni...location?...kt Kuching...berdepan dgn tpt kediaman rasmi TYT and bersebelahan dgn DUN baru....
Jom...tgk ape yg hubby aku smpt snap utk aku...

Welcome to Orchid Garden...ni entrance..nk masuk..xpyh byr..cuma plukan tapak tgn je sbb guna palm recognition utk kua n masok....

Ok...aku dh siap nk mendaki area  yg agak berbukit..sesuai skali utk ibu mengandung kuarkn peloh...

I loike dis view...aku xlarat nk jln smpi bwh tu..penat nk trn naik..amik gmbr je..

Me n hubby menghayati spesies orkid...aku pn xingat nama orkid ni...

Nmpk x bgnn DUN kt blkg tu?...klu korg xjumpa tmn orkid ni...at least korg jumpa bgnn DUN tu...

Amacam?...cantik x kaler orkid ni?

Yang ni orkid spesies Siti Hasmah...kaler putih....

Haaa...yg ni bkn pokok menjalar biasa...ni pn sejenis orkid gk...cuma bunga xkluar time ni....tinggi tau...


Tu jeelaa gmbr2 yg aku bole share dgn korg...klu korg dh xtau nk singgah mana kt Kuching ni...sila2 laa cuci mata tgk orkid kt cni....bukak dr pukol 10pg - 6pm.....tp tutup on Monday ok...hr lain bukak even weekends....
Aku nk goreng risoles utk dinner....chow dulu yek...selamat jln2....

2010: Love is in the air

Phewitttttt......I'm back....aku dtg blt jengok ke blog sdirik..well..semenjak aku bertukar minum susu dari Anmum perisa cokelat kepada S-26...aku rs lbh bertenaga dari biasa...salute dgn susu S-26 tk...(Wyeth kompeni mesti brik susu free kt aku tk)....
Oklah...bla dh dtg jengok blt...aku bknnya nk bcerita ttg susu ibu menandung...tp aku nk bercerita ttg kengkawan aku yg dh rami menamatkan zaman bujang cdaknya.....(termasoklaaa tuan punya blog tk eh)...heheh
hiyaaaa...pendekar2 menyambut pengantin 2010..

Mungkin thn 2010 tk ng antara target org yg lahir thn 1984,1983,1982......etc..utk menamatkan tempoh solo nk?...yg masih solo ya...bla gk?...mesti tak org sa nk nepas palak aku sbb nyk soalan maut ya....well...boh manas ehh...aku doakan tak org cepat2 bertemu jodoh n bahagia ke aher hayat....
Sapa juak geng2 sama skolah yg nikah thn tk?....well....jom kita nangga senarai dibah tk...mun aku ada ter miss...tlg tmbh k....namalah ibu mengandung ng ada babo ckit (alasan!muahahaha)...

1. Awg Mu (aku ada dtg reception)
2.Jus&Epi (Aku lupak nk pengilan..palau gawai kali..huhu)
3.Ronnie (Tk siyes aku lupak pengilan)
4.Mus (Sori Mus!...aku bna2 xpt pegi sbb knk morning sickness)
5. Nurra (mun nk pengilan tk..aku tpaksa blt kpg..huhuh)
6.AkuWanitaBiasa (tk ng mesti aku ada pengilan sbb aku sdirik pengantinnya)
7. Yana (hehe..yg tk aku ingat..tp aku supan indah nk g pengilan)
8. Hafiz (sori pis...aku brk ngga RSVP kt FB..duhal ada urg nyeruk)
9. who's next?..........................

Hmmm..ya jk pengantin2 2010 yg aku ingat stakat tk....sapa gk ooo?...mun tak org tauk...tlg tmbh k aku......

Nota kaki:
Ingin indah nk tauk si Ho Beng Siong dh nikah ka lom?...hehehe...d only chinese in my class...

Closing my blog?

I'm CLOSING MY BLOG?

.
.
.
.
.
.
.
NOOOOOOOO.....NOOOOOO..NOOO......
.
.
.
Sebenarnya aku kureng sehatlaaaa....nk update blog pn xberselera..huhuhh...dh menaip separuh jalan...xjadik nk publish...no mood for typing...
.
.
.
.
so..di sini Aku Wanita Biasa nk bg statement utk korg...
.
.
.
.

Harap maaf...this blogger is not feeling well...Aku Wanita Biasa akan kembali aktif semula jika keadaan mengizinkan..

Sekian..terima kasih.

::Sepetang di Klinik Ibu & Anak::

Baru dpt hapdet hr ni...hmmm...dlm entri kali ni aku nk share pengalaman aku g klinik ibu dan anak first time....ish..ish..ish...xsangka aku g klinik tu skg ni...pas penat bertanya org kiri kanan cmne nk register ngn klinik kerajaan..so aku pn menggagahkan diri pegi ke klinik Gita on Monday..sbb hanya hr Isnin n Selasa diperuntukkan utk org mengandung...sapa2 yg tinggal kt kuching ni taulaa kt mana Gita ni...klu xtau...Google map la beb...

Aku sik KONGANG!!

Amaran: Entri ini adalah dlm bahasa sarawak..pls dun mind my language.

Rasa lmk dh aku xnaip lm bhs swk....hr tk aku nk xplen knk aku dh menghilang drik quite some times...bkn sbb aku mls...tp aku sik KONGANG nk naip...mkir idea nk naip pn xlarat..pahal?huhuhuhhh....because I'M PREGNANT....it's still in the first trimester....so..benda2 yg tak urg salu ngga lm TV ya...cta2 melayu...bla ompuan ya dh teluak-luek upa nk muntah....yalah jd ngn aku tk..kt opis ng bkn  main gk try kontrol ayu...huhhh....smpi jk rumah.....ng ku xkongang gk nahan nyawa sa apa.....nk masak pn aku xmaok....bla aku nk msk...mkir ramuan utk masak jk aku rs nk luak-luek....perghhhhhhhhh...ng dasat eh first trimester tk...aku hrp things will be more better than now....byk benda aku xpt nk polh gk nek tk...nk mlh mknn cm dak kueh...pau..apa2 yg best pn aku xpt nk pkir...suma benda ku plh suma xjadi...ntah papalah...smpi kinek tk..aku ng rs xmk masak....cnme tk?????kesian laki aku...nasib bait skil memasak laki aku dh makin improve..edible utk aku...

Aku Benci Kamu!

Aku benci!!!

Tak bole tahan tengok ko ada dpn mata aku ni..menyebabkan isi perutku nk terkeluar...
Jangankan lihat..terhidu bau ko pn aku xnk skg ni!..



Huhuhu..begitulah perasaan aku dengan ramuan utama makanan org melayu tu skg ni..

Aku xbole thn hidu bau tumisan ramuan yang bernama bawang merah tu time nk memasak...klu bole aku mmg xnk benda ni dlm mknn aku skg ni..

Busukkk sangat!

( T T )


Shuuhhh...bawang merah...men jauh2 time ni....aku benci kamu..

Tapi jangan marah aku ye bawang merah...2-3 bln nnti aku bermesra dgn ko lg..

"Apakah dosaku?" kata si bawang merah dgn muka yg sedih.