Aku Wanita Biasa

Aku urang Sarawak, tapi bukan urang Kuching..

Tentang Aku

Aku urang Sarawak tapi bukan urang Kuching...berjantinakan perempuan sejak dilahirkan..suka bloya..suka ngerepak..mun ko rs bes..joinla blog aku...sbb Aku Wanita Biasa yg suka berblog juak.

About Me

I'm a Sarawakian but does not originate from Kuching...a female since i was born..a talkative and loves to babble a lot..if u think u r det great..do join my blog..because i'm juz an Ordinary Woman, who also likes to blog.

Kmk rela kitak pegi...

Ke hadapan Abang Honda bin Abang City,

Kamek mintak maap mun kehadiran surat tk mengganggu ketenangan idup ktk sekali gk...kmk xberniat nk buang ktk dr idup kmk...wpun pd hari terakhir kmk ngga ktk dr jaoh ya....bkn bermakna kmk mencik ngn ktk...tp sbnanya kmk xpt ngga ktk di embak urg lain...ya kmk nilit jk dr jaoh....hrp ktk xbkcik ati ngn kmk....kmk hrp ktk phm dgn kepututsan kmk....melepaskan ktk pegi ng keputusan yg bna2 menyakiti ati kmk...tp xmelepaskan ktk beerti kmk menyakitkan sendiri juak....
Kmk akan ingat jasa2 ktk...kenangan bersama ktk.....ktklaaa pengapit paling rapat time kmk kawen riya.....ktklaaa madu..ktkla wak racun......
Harap ktk berbahagia disamping org baru.....jgn lupak kmk di situk...sbb kmk xkn dpt lupak ngn ktk....hanya gambar jadi pengubat rindu ngn ktk.....

Wassalammmm....
Kmk xkn lupak ktk....

Beli rumah: Kongsi dengan Suami @ Sendiri2

Hmmm…kereta?..Alhamdulillah aku dh ade...kahwin?....Alhamdulillah....aku dh kahwin….anak?....InsyaAllah...incoming
Julai dpt sorang keluar dr perut aku ni....RUMAH?....oh nooooo......sudah
hampir 3 thn aku menyewa!!!...sebulan rm450...rm450X12blnX3thn = RM16,200
duitku disedekahkan kepada tuan rumah ku yang aku xpnh nmpk mukanya...mesti die dh
kaya raya skrg ni...huhuh...KALAULAAAA aku simpan duit tu utk down payment
rumah....memang dh dpt sebuah rumah skrg ni......
Mungkinkah rumah ini bakal jadi milikku?
Tapi xpe...akan ku usahakan untuk mendapatkan sebuah
rumah sebagai aset yg berharga pd ms depan...Tapi...bila sebut pasal nk beli
rmh....especially bagi pompuan yg dh kawen...mesti timbul satu persoalan (atau
tak terpikir langsung persoalan ini).....SAMA ADA NAK BELI LOAN RUMAH SENDIRI
ATAU BELI RUMAH KONGSI LOAN DENGAN SUAMI.....

Hari yang panas..Student yang Lebih Memanaskan...!

Ohh....ohh.....sungguh panas di negeriku yang bertuah ini.....susah aku nk jumpa manik2 hujan yang pernah menyebabkan org mengeluh...tp bla dh xda....alu ditingas (asyik disebut2).....dhla kt opis pn aircond xjalan.....hingga menyebabkan aku mengambil alternatif utk membeli kipas yg comel ini....beli kt E-Mart jak....RM15.....kiut kan?...mun aku dh xpakei....baby dlm perut pn bole pakei...heheh
kipas kegemaranku...