Aku Wanita Biasa

Aku urang Sarawak, tapi bukan urang Kuching..

Tentang Aku

Aku urang Sarawak tapi bukan urang Kuching...berjantinakan perempuan sejak dilahirkan..suka bloya..suka ngerepak..mun ko rs bes..joinla blog aku...sbb Aku Wanita Biasa yg suka berblog juak.

About Me

I'm a Sarawakian but does not originate from Kuching...a female since i was born..a talkative and loves to babble a lot..if u think u r det great..do join my blog..because i'm juz an Ordinary Woman, who also likes to blog.

Tuala Wanita?ohhh..TIDAKK!!

P: "Tlg beli kn sy tuala wanita jenama XXX bole x?emergency sgt ni.Beli yg Maxi Wings."
(Berlarilah si lelaki ke kedai y plg dkat n plg tersorok utk bli tuala wanita..zaaassssssss...mmg cepat gler beb)
L: "Ni die benda y awk soh bli."
P:"Ini xde WING!..sy guna yg ada WING!"
(si lelaki itew pon blurrrr...dlm hatinya berkata.."sama je sume bende tu..nk wing plak...chicken wing aku tau laaa....")

Salam Selasa.....

Mungkin anda pernah mengalami situasi yg sm ataupun hampir serupa dgn situasi di atas...mungkin bg sesetengah lelaki...ada yg sudah terbuka utk mengenali 'teman baik wanita' itu...tp ada juga y beranggapan..benda itu adalah sacred n hanya wanita shj y haruss tahu dan amat memalukan sekiranya sang lelaki turut sama2 menemani utk membeli tuala wanita ini...(xkurang juga ada y jijik!)...Oleh itu...aku teramatlh sgt ingin berkongsi dgn my fellow readers ttg TUALA WANITA ini bagi membetulkan beberapa fahaman kaum Adam ttg TEMAN BAIK WANITA ini...
Berikut adalah beberapa soalan y dianggap senang bg wanita biasa seperti aku tetapi jawapan yg mengharu birukan akan diperolehi dari kaum Adam:

1. Tahukah anda tuala wanita mempunyai byk saiz?
P: Ya! Tuala wanita ada byk saiz. Ada saiz Slim, Maxi, Long, Maxi Long, Slim Long, Overnight, Extra Maxi Overnight...
L: Tak tahu...

2. Tahukah anda tuala wanita dipecahkan kepada dua jenis?
P: Ya. Ada wing dan xde wing (sayap dan xbersayap)
L: Huhhh?!!Sayap?..nak terbang ke?

3. Tahukah anda kenapa jenis bersayap dicipta?
P: Sbb wanita yg aktif selalu mengalami kebocoran di sebelah menyebelah sisi panty apabila duduk,kemudian bergerak dan bergerak lagi...
L: Utk terbang..oo yeaahhh..

4.Tahukah anda terdapat dua jenis lapik y digunakan utk menghalang kebocoran pada tuala wanita?
P: Ya. Ada jenis kapas dan jenis gel. Penggunaan bergantung dgn pengguna sendiri. Kalau guna yg jenis kapas, senang cuci sblm dibuang ttp bila 'pengaliran tenat', kapas jd terlalu kembang dan rs tidak selesa. Jenis gel pulak, ssh ckit nk cuci melainkan di'flush' trus (ni salu buat toilet block!) ttp kalau time 'pengaliran tenat', xterasa sgt...
L: ....xtau.

5.Adakah Panty Liner = Tuala Wanita?
P: Tidak, panty liner saiznya sgt2 kcil dn hanya digunakan ketika di hujung2 period (sbb 'pengaliran' tdk tenat hingga blh menyebabkn kebocoran) atau diguna utk kebersihan bhgn privasi wanita shj.
L: Sama shj.

6.Nyatakan 4 jenama tuala wanita yg anda tahu dan apa beza kesemuanya?
P: Kotex, Stayfree, Laurier,Whisper, Libresse...bezanya mcm beli baju yg ada jenama Nike,Adidas, Puma...heheheheeee....rs selesa y mana satu..beli y tuu lh...
L: Kotex, sbb tu y salu kuar iklan....bezanya?...ntahhh...

7. Adakah anda segan utk membeli tuala wanita di tempat y terbuka?
P: Kadang2...bila org tgk muka kita semacam...mcm buat sumting y lucah pulak..ciss!
L:Ya!Sudah pasti ia memalukan..lbh2 lg klu lelaki lain tgk..klu pempuan lain plk tgh..mesti ingat aku nk menggatal...hehe...

Haaaaa..begitulah Q&A yg blh menambahkn sedikit knowledge korang....tp, utk menambahkn lg knowledge korang itew....lihat gmbr2 kt bawah ni...aku n adik aku penat2 curik amik gmbr kt supermarket tau...adik aku jg line...aku tlg snap...heheh....Aku nk tunjok ngn korang bentuk2 tuala wanita yg dlm pelbagai saiz...

Ini jenis yg TIADA SAYAP (non wing)

Dua-dua ni jenis yg BERSAYAP (with wings) bezanya dr segi saiz shj.

Oklah...cukuplh smpi cni aku share dgn korang..harap wanita-wanita biasa di luar sana y mempunyai masalah utk xpeln dgn suami kaaa...boifren kaaa...adik lelaki kaaaa...ttg TUALA WANITA ni....soh diorang bc entri Aku Wanita Biasa ni...further questions,sila luahkan di bawah yee...ok...till then...daaaa...aku nk tidooo...

3 org suka aku:

  1. kenwooi said...
     

    it's sometimes quite confusing =P

  2. Ordinary Lady said...
     

    Kenwooi: naaahhhh..its not det confusing...it's like buying clothes and choosing d rite size and filing comfortable with it....d only prob is det mayb men dont hv d chance 2 rili choose tuala wanita sbb malu..heheh

  3. Anonymous said...
     

    im a boy tp,sy pkai m jga .x da pun rs mlu . .koz itu kprluan . .sy pun tpksa jga kna pkai M tu . .ada sbb,hehe

Post a Comment