Aku Wanita Biasa

Aku urang Sarawak, tapi bukan urang Kuching..

Tentang Aku

Aku urang Sarawak tapi bukan urang Kuching...berjantinakan perempuan sejak dilahirkan..suka bloya..suka ngerepak..mun ko rs bes..joinla blog aku...sbb Aku Wanita Biasa yg suka berblog juak.

About Me

I'm a Sarawakian but does not originate from Kuching...a female since i was born..a talkative and loves to babble a lot..if u think u r det great..do join my blog..because i'm juz an Ordinary Woman, who also likes to blog.

Satu Bulan Lagi!!!

Hmmmm...ISNIN pn tiba lagi...last week aku soksek ttg betapa aparnya aku sbb kelas yg back 2 back...ISNIN ni Alhamdulillah...aku boleh bertahan walaupun ada terasa kelaparan itew..heheh...sbb aku PUASA laaa hr tk...aok (ya..)...aku yakin..wanita biasa diluar sana pun mengejar masa utk mengganti puasa sblm menjelangnya Ramadhan....oh yaa..lupa aku nk bgtau...hari dh 30 REJAB 1431H....Esok dh 1 Syaaban....so....kita wanita biasa ada HANYA SATU BULAN lg utk puasa lari berganti2...heheh..(jgn ikut mcm aku lmbt gnti puasa)..
Tapi...aku lmbt ganti bknnya saja2 tau...aku ni pengidap GASTRIK kehormat...ataupun dlm istilah perubatannya...Penyakit Peptik Ulser.....


"habis?...cmnelh nk posa dlm bln posa mun gastrik?..."
("So?...how ur gonna fast if got gastric?..")

Ilek lok pokkk..alu nk manas (Rilek la brader..trus nk mrh plak)...haaaa...sbb tuu la aku ganti posa last2 minit...sbb aku nk latih asid penghadaman dlm perut aku ni pd time nk bukak posa jk...sbb faktor utama gastrik blaku adalah hasil rembesan asid utk menghadam yg telah di setkan oleh perut kita secara otomatik pd waktu brekpes...lunch..n tea time...so...sbb tu lh kalau kita skip mkn (pengidap gastrik)....mesti terasa pedih hulu hati laa...rs nk muntah laa...itu semua disebabkan asid2 y dh dirembeskn dlm perut kita...

Kalau setakat skali dua xpe lg gastrik tu menyerang..cuba imagin kalau hampir setiap hari kita berlapar n skip ms mkn y spatutnya kita mkn?......y jd mangsa adalah dinding perut kita la makcik2 sekalian..ehhh..wanita2 sekalian...lbh trok..gastrik ni ada kuman2 y blh melemahkn dinding perut (Helicobacter pylori)sekaligus merosakkan dinding perut.....aiseyy..mcm bunyi naik helikopter xpyh naik lori plak...hahahahahahahaha...

Oklah..itu shj dr Aku Wanita Biasa hari ni...nnti aku soksek byk sgt..tebik posa aku (cacat puasa)....hehe..bg y blom mengganti puasa...jomlaaa kita beramai2 berpuasa...y sudah mengganti...Alhamdulillah dn Tahniah kpd anda...jeles ku ehhh....aku ada beberapa hari lg...esok dh nk kursus lg...borink btol..nway..Selamat Bersungkei (buka puasa) utk aku.....oo yeahhhhh...wslm...


Nota kaki:
Aku plan nk try g SugarBun skali lg sbb last wik mmg xberjaya pegi SugarBun...adakah aku akan berjaya...?..dlm kepala aku terimagin..Sambal Eco Fish + Rice...

1 org suka aku:

  1. Ordinary Lady said...
     

    oo yeahh....aku berjaya mkn di SugarBun....nyum2...Sambal Eco Fish...

Post a Comment